Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Santorini / Santorini-predlozi za uživanje

Santorini-predlozi za uživanje

Plavo-bela bajka, mitsko ostrvo Egejskog mora, davno izgubljena Atlantida… Santorini oduševljava sve koji se prepuste njegovim čarima. Saznajte kako uz 5 malih trikova da učinite vaše druženje sa Santorinijem još lepšim.Putovanje

Santorini ima aerodrome I u toku sezone najviše turista dolazi direktinim čarter letovima, ali za sve one željne avanture sve zanimljivija opcija je da putuju do Atine i odatle putovanje nastave feribotom. Zašto? Poseban je doživljaj voziti se morem ovim ferijima I totalno okrepljuje posle dugog putovanja – razbistri misli. Osim toga, mnoga ostrva ćete videti sa samog feribota I nikad se ne zna, možda se rodi nova ideja gde biste sledeće godine na letovanje.

Zanimljivo porekloSantorini je nekada bio vulkan, i to veoma aktivan. Međutim, pre hiljade godina jedna erupcija je bila toliko katastrofalna da je uništila značajan deo tadašnje grčke civilizacije. Raspitajte se o turističkim obilascima malenih ostrva Palea Kameni i Nea Kameni, nastalim erupcijom vulkana.

Terazija

Obiđite ovo malo ostrvo koje je nekada pripadalo Santoriniju, ali ga je nasilna erupcija vulkana otrgla od njega. Danas na njemu živi svega stotinak ljudi i predstavlja raj u vodama Egejskog mora.

Kultura i kuhinjaObavezno se prepustite grčkoj kulturi življenja koja je na ostrvima kao Santorini dovedena do hedonističkog vrhunca. Ne propustite degustaciju lokalnih vina, brojne salate i naravno, sve što dolazi iz mora. Raspitajte se na vreme i organizujte vaše putovanje tokom avgusta kada se organizuju Festival gradova vina i festival hrane. Jun je poznat po Santorini džez festivalu a svakog septembra održava se Međunarodni muzički festival.

Zalasci sunca

Odvojite sat vremena svakog dana samo za uživanje u poslednjim zracima sunca. Naročito posmatrani sa zapadne strane ostrva, ovi zalasci ulaze u sve moguće liste najspektakularnijih prizora na svetu. Nije ni čudo što je većina restorana i barova okrenuta moru, kako bi gosti uživali u prelepom pogledu.


Pročitajte...

Avis beach, Santorini

Avis beach, Santorini Ovo je mirna plaža, na kojoj nije gužva. Organizovana je dobro, sa …

Akrotiri beach, Santorini

Akrotiri beach, Santorini   Akrotiri beach, Santorini – mapa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

twenty − thirteen =