Put do Grčke kraći za 25 minuta: Kompletiran Koridor 10 kroz Makedoniju (VIDEO)

Put do Grčke kraći za 25 minuta: Kompletiran Koridor 10 kroz Makedoniju (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs FotoPrintskrin: Youtube/ AviatopDeonica je duga 28 kilometara

U Makedoniji je danas puštena u saobraćaj novoizgrađena deonica auto-puta od Demir Kapije do Smokvice, čime je kompletiran panevropski Koridor 10 kroz ovu zemlju, objavila je Srna.

Deonica je duga 28 kilometara, a ukupna investicija vredna je 218 miliona evra.

AUTO-PUT „PRIJATELJSTVO“


Novi auto-put „Prijateljstvo“, kojim se očekuje da godišnje prođe 730.000 vozila, skratiće putovanje do granice sa Grčkom za 25 minuta. Iako je tehnički ovaj deo Koridora 10 bio najteži za probijanje, Makedonija je dobila najmoderniju putnu deonicu na Balkanu koja je građena u skladu sa evropskim standardima, prenose makedonski mediji.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

@amna_news

Νέα δεδομένα στις μεταφορές από το Σάλτσμπουργκ μέχρι τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνει η απόδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος Demir Kapija-Smokvica επί του εδάφους της https://www.amna.gr/macedonia/article/250506/Nea-dedomena-gia-tis-metafores-apo-to-Saltsmpourgk-mechri-ti-Thessaloniki 
6 MOSTOVA, 4 TUNELA I 68 KAMERA

Na auto-putu ima šest mostova, četiri tunela i 68 kamera. Preko kontrolnog punkta u Negotinu biće praćena situacija na auto-putu.

Svečanosti su prisustvovali makedonski premijer Zoran Zaev, ministri transporta Makedonije i Grčke Goran Sugareski i Hristos Spircis, te generalni direktor Evropske komisije za pregovore o proširenju Kristijan Danijelson.

Izgradnja deonice Demir Kapija-Smokvica počela je 2012. godine. Evropska unija je u železničku i putnu infrastrukturu u Makedoniji do sada uložila više od 320 miliona evra.

Pogledajte video:

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *