Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Psaru plaža, Mikonos

Psaru plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva.Od luke Pirej je udaljen 96 nautičkih milja. Postoji mnogo lepih ostrva na svetu, ali nije nijedno tako speifično kao Mikonos. To je ostrvo prelepih plaža, dobre zabave i pozitivne energije. Nalazi se na površini od 87 km² i ovde živi oko 10.000 stanovnika. Mikonos u prevodu znači masa kamenja ili stenovito mesto.

Ova destinacija ima burnu istoriju, za koju se vezuju brojne legende o samom nastanku. Sam centar grada se zove Hora u kojoj se nalazi i glavna luka. Prema jednoj od legendi, Mikonos je dobio ime po istoimenom antičkom junaku. Posebna atrakcija ostrva su vetrenjače, koje se nalaze u nizu i okrenute su prema morskom prostranstvu. Na fotografijama ćete ga lako prepoznati po prelepim zalascima sunca i večernjim idilama kada mesečina obasjava prelepu obalu i bele kućice ove svetske turističke destinacije. U neobičnom spoju VIP i običnih ljudi, političara i umetnika, biznismena i radnika, mladih i starih, svako će naći ono zbog čega je ovde došao.

Plaža Psaru je neopisivo lepa, jedna od najluksuznijih plaža ostrva, sa najsitnijim peskom boje zlata i tirkizno zelenom vodom. Slobodno možemo da kažemo da ovde dolaze samo odabrani, takoreći rezervisana je za grčki i svetski jet set. Komotno možemo da kažemo da je njena popularnost usko povezana sa prvoklasnim Bar Restoranom „Nammos“, zbog koga se ova plaža može poistovetiti sa nekom od plaža St. Tropea.Ambijent izgleda otprilike ovako: ležaljke sa peškirima različitih boja, veliki suncobrani od trske i mali drveni stočići sa kartom pića rasprosranjeni su duž cele plaže. Ovde je nemoguće naći slobodnu ležaljku, ako je prethodnog dana niste rezervisali . Na plaži, u restoranu ili u baru, servis je besprekoran. Veliki broj bogatih i poznatih ljudi ovde dolazi svojim jahtama, kojih ima toliko mnogo, da imate osećaj da se nalazite u nekoj velikoj svetskoj marini. Tu su jahte bogatih arapskih prinčeva, poznatih holivudskih glumaca i mnogobrojnih bogataša koji dolaze na Mikonos godinama, veliki broj njih ovde ima i sopstvene vile.Pomenuti restoran je sav u belom, uvek pun svežeg cveća, atmosfera kao sa filma, i naravno gotovo da je nemoguće naći slobodno mesto. Njegovi separei su uvek rezervisani za najbolje goste, one poznate i bogate koji su tu stalno, koji ovo mesto smatraju svojom drugom kućom. Hrana koja se nudi je izuzetna i raznovrsna. Uvek sveža riba i jastozi, rakovi i školjke, neobične salate, razne vrste pasti i rižota, kao i najukusnije poslastice, samo su ukratko deo menija koji se ovde nudi .
U kasnim popodnevnim satima, muzika u restoranu, koja je do tada bila tiha i opuštajuća, postaje sve jača, tako da se restoran pretvara u klub gde svi igraju po stolovima, stvarajući neopisivu atmosferu.

Zalaskom sunca, ovde se ritmovi samo utišavaju. Restoran radi i uveče. Za sto, naravno, neophodna je rezervacija, i sve u početku mirne večere, završavaju se ludim provodom, koji traje do ranih jutarnjih sati.Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × one =