Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Prassou plaža, Sitonija

Prassou plaža, Sitonija

Prassou plaža, Sitonija

Foto: Google maps/ roman rektorik

Prassou je plaža do koje se delom mora peške i to nizbrdo od mesta gde ćete parkirati auto. Na plaži vas očekuje svetlo žućkasti pesak, tirkizno plavo more sa pogledom na Atos u daljini, a sasvim blizu nalazi se malo stenovito ostrvce i nekoliko hridi.

Ukoliko ste nepopravljivi avanturista i ne smeta vam da vozite i van puta, onda će ovo da bude prava avantura za vas. Ovde ćete naći avanturiste koji fotoaparatima neprestano fotografišu. Put ka ovoj plaži podrazumeva ulazak u lavirinte-bukvalno, putevi raznih kategorija, asfaltni, betonski, zemljani sa bezbroj ćorsokaka, iznenadnih prekida puta ili čak naiđete na stepenice kojima se kolima dalje ne može. Visoki ivičnjaci i šahtovi koji štreče iznad nivoa puta dodatno komplikuju vožnju kroz ovu „zonu sumraka“. U svakom slučaju, Prasssou je odlična plaža i pravi izbor za sve koji vole skrivenija i sasvim prirodna mesta. Celo područje je nekada bilo u funkciji obučavanja Grčke vojske, i dan danas tako deluje.

Ova plaza je svakako preporuka za maštare i umetničke duše. Plaža je potpuno divlja i neorganizovana bez ikakvih turističkih sadržaja.

Prassou plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.8 ( 2 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

four × four =