Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Prassou plaža, Sitonija

Prassou plaža, Sitonija

Prassou plaža, Sitonija

Foto: Google maps/ roman rektorik

Prassou je plaža do koje se delom mora peške i to nizbrdo od mesta gde ćete parkirati auto. Na plaži vas očekuje svetlo žućkasti pesak, tirkizno plavo more sa pogledom na Atos u daljini, a sasvim blizu nalazi se malo stenovito ostrvce i nekoliko hridi.

Ukoliko ste nepopravljivi avanturista i ne smeta vam da vozite i van puta, onda će ovo da bude prava avantura za vas. Ovde ćete naći avanturiste koji fotoaparatima neprestano fotografišu. Put ka ovoj plaži podrazumeva ulazak u lavirinte-bukvalno, putevi raznih kategorija, asfaltni, betonski, zemljani sa bezbroj ćorsokaka, iznenadnih prekida puta ili čak naiđete na stepenice kojima se kolima dalje ne može. Visoki ivičnjaci i šahtovi koji štreče iznad nivoa puta dodatno komplikuju vožnju kroz ovu „zonu sumraka“. U svakom slučaju, Prasssou je odlična plaža i pravi izbor za sve koji vole skrivenija i sasvim prirodna mesta. Celo područje je nekada bilo u funkciji obučavanja Grčke vojske, i dan danas tako deluje.

Ova plaza je svakako preporuka za maštare i umetničke duše. Plaža je potpuno divlja i neorganizovana bez ikakvih turističkih sadržaja.

Prassou plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − eight =