Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Poseidon plaža, Sitonija

Poseidon plaža, Sitonija

Foto: www.rikfreemanphotographer.wordpress.com

Na samo 50-ak metara ispred plaže Stilidario i poznatog beach bara pruža se ova prelepa uvalica sa plažom Poseidon. Uvala je duga, pešcana i široka. Levi deo plaže, ima ležaljke i suncobrane koje pripadaju hotelu i možete ih koristiti i ako niste gosti uz doplatu. Ovaj deo plaže je jedini koji ima peščano dno. Ono što treba napomenuti je da su u vodi su uglavnom kamene ploče.Čarobni ugođaj svakako daju i suncobrani od palminih listova ili trske, tuševi, a osim toga zaleđe plaže je u hladu velikih borova čije krošnje prave senku nad dobrim delom plaže.

Naši turisti preferiraju da idu na neorganizovani deo plaže koji je i dosta veći od uređenog i ima dosta prirodnog hlada kao i prostora za postavljanje svog suncobrana i peškira.

Ovde je parking u celodnevnoj hladovini što je vrlo bitno spomenuti. Ponekad u sezoni može biti gužva za parkiranje, pa preporučujemo da poranite ako planirate da se parkirate u hladovini.

Na oko 2km od plaze Posejdon nalazi se restoran, a na samo nekoliko metara je i beach bar, smešten u starom vagonu sa tehno muzikom. U blizini postoji i OTE telefonski aparat.

Plaza Posejdon je svakako preporuka za ljubitelje izolovanih plaža. Ovaj deo obale je odličan i za ronjenje i snorkeling, jer su vode u ovom delu bogate raznovrsnim morskim svetom.


Naša preporuka je da u obliznjoj taverni probajte obavezno salatu Tonis Mix koju su na naš predlog ljubazno uvrstili u standardnu ponudu. Preporučujemo i Mussels in Saganaki (školjke u Saganaki sosu) i Grilled Kalamari (lignje na gradele), uz ribu naravno pijete Retzina Malamatina. Ko ne troši plodove mora ima u ponudi Souvlaki ili nešto od kuvanih jela. U svakom slučaju, ako ste poneli hranu sa sobom ili kupite neki od ukusnih specijaliteta, uživaćete u odmoru na ovoj Poseidon plaži.

Poseidon plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

20 − twelve =