Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Porto Carras

Porto Carras

Porto Carras

Foto: www.portocarrassithonia.com

Porto Carras se nalazi u produžetku plaže Neos Marmarasa na svega 2 km od njega. Od Soluna je udaljen 122 km. Ovo je zapravo luksuzni resort sa još luksuznijim hotelima koji može da primi oko 3000 gostiju. U Porto Carrasu se 2003 godine održavao samit lidera Evropske Unije.Kompleks poseduje sopstvenu luksuznu marinu, tri velika luksuzna hotela, sopstvenu vinariju, pozorište za 4500 ljudi, veštačka jezera,sportski centar sa terenom za golf sa 18 rupa i školu za jahanja.

Glavne plaže Porto Carrasa pripadaju luksuznim hotelima sa ležaljkama i suncobranima. Ulazak u komples se naplaćuje i možete ceo dan da boravite na plažama i da šetate uz marinu i divite sa jahtama iz celoga sveta. Plaža je izuzetno lepa, a more kristalno čisto. Ukoliko niste u fazonu luksuza, možete da nadjete sebi mesto u nekoliko malih zaliva duž ovoga dela obale za džabe.

Porto Carras – mapa

Raznovrsnost smeštaja, kapacitet istih kao i pristupačnost što se tiče cena zaokružuju Sitoniju kao izbor bez greške. Rastojanje od Beograda do Nikitija je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.

Sitonija je centralni prst u poznatoj i karakterističnoj geografiji Halkidiki regije. Sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Na samoj Sitoniji dominiraju dve planine, Itamos i Dragudelis. Za one aktivnije turiste ovo je sjajan dodatak uz plaže jer su ova dva zaštićena prirodna lokaliteta ispresecana biciklističkim i treking stazama, a pogled sa vrha je fenomenalan.Naravno, ono što je ipak najbitnije jesu plaže, i Sitonija tu zaista ima šta da ponudi od svake „vrste“, bilo da se radi o peščanim, kamenitim, idealnim za ronjenje… Trani Amuda, Lagomandra, Tristinika, Kalamici, Orange (Kavurotripes), Armenistis, Karidi su samo neke od najpoznatijih koje su nezaobilazne, ali vas na Sitoniji čeka velik broj malih plaža, uvala i skrivenih mjesta koja samo čekaju da ih otkrijete. Sitonija ima čak 13 plaža koje su nosioci Plave Zastave, međunarodnog priznanja koje označava plaže sa najvišim kvalitetom vode, okruženja, održavanjem, čistoćom i uslovima na plaži. Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj.
Na Sitoniji ćete pronaći sve veće supermarkete kao što su Lidl i Masutis pa je snabdjevanje vrlo lako i povoljno uz velik izbor. Naravno, manjih prodavanica, voćara, pekara i sl. ima uglavnom svuda tako da neke svakodnevne stvari i namirnice možete pokupiti u povratku sa plaže.
Blizina Soluna je još jedna od prednosti Sitonije. Ovaj drugi po veličini grčki grad možete posjetiti u dolasku ili odlasku, ali kako god da se organizujete na kraju ćete pomisliti da vam nedostaje još vremena za ovaj sjajan grad, koji je tako blizak našim ljudima. Spoj modernog i antičkog, prepun duha i mladih


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

four × four =