Platamon
Platamon

Platamon

Platamon

Gradić na jugu Pierije, pod planinom Olimp, smatra se jednim od značajnijih letovališta u ovoj oblasti.Sa puno zelenila gustih šuma punih platana (zbog kojih je i dobio ime), čistim morem, dugačkom peščanom plažom i isto tako dugačkim šetalištem ovo je turistička destinacija koja vas svakako neće razočarati. Zbog prijatne klime i postepenog ulaska u vodu može se reći da je ova destinacija idealna za porodice sa decom, mada svakako treba napomenuti da se malo iznad centra nalazii velika plaža koja je za svačiji ukus. Letovalište se može pohvaliti i velikim brojem taverni, kafeterija, diskoteka, restorana brze hrane, prodavnica..

Platamon do danas uspeva da sačuva vizantijsko utvrđenje iz 1204. godine, koje je, osim što je omiljena turistička destinacija, i zaštitni znak ovog mesta. Takođe, utvrđenje je i mesto održavanja Festivala Olimpa.

Sa svojim mirnim i opuštenim ambijentom, bujnim vegetacijama, panoramskim pogledima, napomenutim zamkom i tradicionalnim naseljem Palios Panteleimonas, Platamon je idealna destinacija za odmor od grada.

Lokacija: Platamon se nalazi oko 100 km od Soluna i 35 km od gradića Katerini. Iz Beograda do Platamona ima oko 700 km.

Platamon je pun zelenila, smešten je uz dugačku lepu plažu, ispod Olimpa, u neposrednoj blizini mesta Nei Poria. Duž dugačkog šetališta postoji gradska plaža, a posle luke, malo izvan centra je i velika plaža za svačiji ukus. Ima veliki broj prodavnica, taverni, kafića, diskoteka, hotela, restorana brze hrane. Prijatna klima, toplo, bistro more, ljubazni domaćini i prilično pristupačne cene će Vaš odmor učiniti nezaboravnim.
Istoimena tvrđava u Platamonu je nešto što ne biste smeli da propustite. Sa tvrđave se pruža veličanstven pogled na more i mesto.

Platamon ima nekoliko plaža: gradska plaža koja je šljunkovita i dve male peščane uvale, kao i peščana plaža sa belim peskom, koja se prostire ka mestu Nei Pori, koje je samo 2 kilometra južno od Platamona.
Celu Olimpsku regiju karekterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.Najveća atrakcija je Platamon tvrđava, koja se nalazi na uzvišenju iznad grada. Pročitajte detaljan opis tvrđave OVDE.
Izleti:
– obilazak i šoping u Solunu i waterland
– poseta Meteorima
– grčko veče
– ekskurzija do Skiatosa
– ekskurzija do Atine
– treking do Olimpa i Litohora
– krstarenje Solunskim zalivom
– obilazak Delfija

Platamon – mapaОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *