Pirgadikija

Pirgadikija

Foto: www.sithonianet.gr

Pirgadikija je malo ribarsko mesto koje se nalazi najsevernije na Sitoniji, prema trećem prstu Halkidikija – Atosu. Ovo mesto nije tako poznato, i njega obilaze turisti koji su obično krenuli na put za Svetu Goru – Atos.Mesto poseduje par hotela u centru, kao i apartmane za izdavanje. Izvan mesta Pirgadikia ima dosta plaža sa sopstvenim smeštajem.

U Pirgadikiji postoje ruševeine vizantijskog zida, a gradić Uranopolis je takodje jako blizu.  Severno od Pirgadikije je mesto Stageira, koje je rodno mesto Aristotela.

Pirgadikija – STREET VIEWAtrakcije i arheološka nalazišta:

Kula iz 14 veka

Crkva sv Dimitrija, izgrađena u 17. veku

Događaji:

Tradicionalan praznik Blažene Device Marije (8. septembar).

Pirgadikija – mapaNešto o Sitoniji

Sitonija obiluje prelepim primorskim mestima koji je krase. Aposlutno dostupna svim kategorijama turista. Poseduje sve, od skromnog privatnog smeštaja pa sve do luksuznih hotela visokih kategorija. Ono što je najvažnije je da će svi moći bez ograničenja da uživaju najlepše plaže i kristalno more Sitonije koja se iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Istorija Sitonije je duga i sadžajna pa ćete tako osim na prelepe plaže i prirode nailaziti i na kulturno istorijske znamenitosti koje datiraju od Vizantijskog pa sve do Srednjovekovnog perioda i prelepih verskih objekata oslikanih pod palicom istaknutih Grčkih ikonopisaca. Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko… Metamorfosis je prelepo zeleno seoce koje je priroda nagradila izvanrednim plažama, zatim mesta poput Nikitija, Agios Nikolaosa, Vurvurua, Toronija, Porto Kufa, Sartija su samo deo ponude Sitonije za Vaš savršen odmor. Bilo koja Vaša odluka je nepogrešiva jer će Vam svako od ovih mesta pružiti autentičnost i nezaboravan doživaljaj. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama. Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve. Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.57 ( 3 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eighteen − 2 =