Pefki-Evia-Evija-Euboea-greece-grcka-www.mojagrcka-6
Pefki Evia Evija grcka

Pefki

Pefki

Pefki je malo letovalište na severu ostrva Evije koje je u poslednjih nekoliko godina postalo jako popularno kod naših turista.Preko puta Pefkija se nalazi poluostrvo Pilion, a malo dalje i ostrvo Skiatos, do kojeg se organizuju svakodnevno vrlo povoljno izleti brodićima. Mesto je dobilo ime po borovom drveću koga ima uz obalu.

Duž čitavog mesta se nalazi uredjeno šetalište, koje odvaja plažu od samog centra. Pefki je idealna destinacija za naše turiste, jer ima vrlo povoljne cene za vanpansionsku potrošnju. U šetnji kroz Pefki, dominiraju meniji na srpskom jeziku, gde je čuvena Giros pita u Pefkiju u proseku oko 2 EUR, dok smo uspeli da na jednom mestu nadjemo i za manje. Lokalno stranovništvo ne zna dobro engleski jezik, ali su stvari u Pefkiju počele da se razvijaju povoljno za nas, prema tržištu, koje trenutno uglavnom čine naši turisti. 
Ovde ima puno restorana, taverni sa loklanim specijalitetima, barova, poslastičarnica, super marketa, mesara, apoteka… Ponuda smeštaja je takodje vrlo velika. Mesto je idealno za porodice sa malom decom, ali bogat noćni život u Pefkiju obećava odličan provod i mladjoj populaciji turista.

Pefki ima vrlo dugačku peščano – šljunkovitu plažu dugačku oko 4 km. Zbog svoje prostranosti, na plaži nije gužva. Ležaljke i suncobrani se iznajmljuju uz piće, iz kafića i barova na smoj plaži, ali ima dosta mesta na plaži na kojima možete zabosti i vaš suncobran. More je izuzetno čisto i bistro, a imaćete jedinstven zalazak sunca na plaži. Sa plaže puca pogled preko puta, na vrlo atraktivne stene i planine na kopnenom delu Grčke.

Pefki ima razvijen lokalni autobuski saobraćaj, gde čak iako nemate sopstevni prevoz, za samo 5 EUR (cena povratne karte) možete obići banju Edipsos sa termalnim izvorima. Takodje možete autobusom otići za 3 EUR do jedne od najlepših plaža na Eviji- čuvenu Elinika plažu. Elinika je prelep mali zaliv, okružen borovom šumom. Plaža je peščana, sa vrlo plitkom vodom, i idealna je za porodice sa malom decom. Zbog velikog plićaka, i mirnog zaliva bez talasa, voda mora je uvek topla. Preko puta se nalazi malo ostrvce sa crkvicom Svetog Nikole, do kojeg možete da doplivate.To je zaštitni znak Elinike plaže. U samom mestu Elinika smo videli dosta privatnog smeštaja, gde letuju uglavnom naši turisti.

Izleti iz Pefkija:

− krstarenje brodom do ostrva Skiatos (poseta gradu Skiatos i plaži Kukunaries)

− odlazak do Atine (od 32-35 EUR)

− poseta termalnoj banji Edipsos na istoku Evije

− poseta Halkidi (glavnom gradu Evije)

Pefki – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu ovoj destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.45 ( 12 votes)

Pročitajte...

Edipsos-Loutra-Aidipsou-Evia-Evija-Eubea-Grcka-Greece-www.mojagrcka.com-32

Loutra Aidipsou (Edipsos)

Loutra Aidipsou (Edipsos) Edipsos je moderno letovalište koje se nalazi na severozapadu ostrva Evia. Nalazi …

Psaroupoli-Vasilikon-beach-plaza-greece-grcka-Evia-Evija-www.mojagrcka-4

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Psaroupoli i Vasilikon plaža

3 Komentara

  1. Pefki je mesto sa lošom i prljavom plažom. Plaža je danima smrdela na fekalije. Kao i u Crnoj Gori vlasnici hotela su noću ispraznili septičke jame u more tako da od kupanja nema ništa.Morali smo da se preselimo u Neos Pirgos mesto 30ak kilometara zapadno gde je more čisto kao suza.Plaža Nisiotisa je čudesno lepa i nalazi se 1 km od Neos Pyrgosa.Izbegavajte Pefki tamo ste kao u CG,u velikom riziku od boleština.

  2. Molim vas kako doci iz Atine u Pefki nekom redovnom linijom autobusa direktno ili ako nema onda sa nekim ptesedanjem Hvala….hitno mi treba odgovor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

one × 2 =