Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Paradisos plaža, Sitonija

Paradisos plaža, Sitonija

Paradisos plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

S leve strane Neos Marmarasa, gledano s mora, nalazi se Paradiso plaža. Idući putem od Soluna, nailazi se na ovu plažu, uz sami ulaz u Neos Marmaras. O plaži, sve popularnijom među turistima, samo ime govori. Paradiso je polu peskovita, polu šljunkovita, sa malo prirodnog hlada. Pošto nema puno barova s glasnom muzikom, plažom dominira očaravajući zvuk talasa.


Paradise je dobitnica plave zastavice, koju Evropska unija dodeljuje za čisto more, plažu i okruženje.

Paradisos plaža je nešto uža, sa plićakom za decu. Plaža je uređena i idealna za porodice. U zaleđu postoje smeštajni kapaciteti, ali ne u velikom broju pa je tako ova plaža obično bez gužve te na njoj mozete uživati u miru. Sa plaže možete posmatrati predivne zalaske sunca i kupati se i uživati do samog mraka.

Pesak je i na obali i u vodi većim delom. Na plaži su uglavnom posetioci sa sopstvenom opremom iako je plaža uređena i ima suncobrane i ležaljke.

Do plaže se lako stiže asfaltiranim putem posle skretanja sa glavnog puta kroz Sitoniju, takozvani A ulaz u Neos Marmaras. Posle nekih 100 metara ponovo se skreće desno sa puta koji pravo dalje vodi u grad. Ubrzo posle skretanja dolazite na plažu. Na prvi pogled ne obećava ništa spektakularno, ali laganom šetnjom putem koji ide celom dužinom iza same plaže, počinjete da se stapate sa mirom koji tu vlada. Tim putem kolima može da se priđe bilo kom delu plaže, ali veoma sporo, pošto je to više pešačka zona.

Sa jedne strane je dugačka i uska šljunkovita plaža, a sa druge strane puta red malih simpatičnih hotela i vila sa aparmantskim smeštajima. Ispred svake vile se nalazi kafić sa stolicama u hladu gde možete u bilo kom trenutku da pronađete osveženje. Sve je u tišini uz jedva primetnu muziku u pozadini.


Na početnom delu plaže možete da postavite svoj suncobran, a može da se nađe i poneko mesto u hladu ispod drveta. Ostali, dosta dugački deo plaže je rezervisan za ležaljke, obično određenog hotela koji se nalazi u pozadini. Tu često možete besplatno da se smestite ako ima slobodnih mesta. Na plaži nema gužve, tako da svakako možete naći željeno mesto za sebe. Uska plaža vam omogućava da budete blizu vode i da uživate u pogledu koji se ispred vas pruža, ili da zažmurite i odmarate u tihom i mirnom okruženju.

Ulazak u vodu je malo nezgodan zbog krupnijeg kamenja i brzo se dolazi u dubinu, ali posle kratkog plivanja nogom se može dodirnuti peščano dno. Voda je čista, a prirodno okruženje je nagrađeno plavom zastavicom. Na plaži ima i nekoliko taverni sa odličnim posluženjem.

Predveče se oseća posebna čarolija, kada dugo možete da posmatrate kako sunce zalazi, a kada padne mrak obuzima vas magija pod prigušenim lampionima pred velikim i svetlucavim morem.

Paradisos plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 3.13 ( 2 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

nineteen + two =