Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Paradise plaža, Mikonos

Paradise plaža, Mikonos

Priča o Mikonosu kao ostrvu koji je sinonim za ekskluzivni i luksuzni turizam Grčke crpi korene još iz antičkog doba, kada su se nad ovim tlom borili Zevs i Titani. Kasnije su se smenjivale civilizacije, Mikonska, Rimska, Vizantijska, Mletačka koje ostavljaju jedan poseban kosmopolitenski duh. Danas, nakon puno vremena, Mikonos je nezaobilazna tačka za svaki ozbiljan kruzer i veliku jahtu.Samo ostrvo pripada Kikladskoj grupaciji, veličine je oko 85 kilometara kvadratnih, sa nešto manje od 10 000 stanovnika.Sinonim za grad su vetrenjače u nizu, male dvoetažne kućice sa zelenom drvenarijom krečene u belo i purpurnim cvećem na balkonima. Vijugave kaldrmisane ulice daju posebnu draž jer se savršeno uklapaju u jedinstvenu arihitektonsku celinu Mikonosa.

Plaža Paradise je locirana na južnoj strani ostrva i jedna je od najvećih na ostrvu. Do plaže se stiže autobusom iz centra Mikonosa ali i brodićima koji polaze sa Ornosa. Poznata je po svojim žurkama i kampu koji se ovde nalazi. Na ovu plažu dolaze mladi, tako da ćete teško naći nekog starijeg od 35 godina. Plaža je peskovita, more bistro i plavo, ali niko ovde ne dolazi zbog toga, već zbog nezaboravnih žurki koje počinju u popodnevnim satima i često se pretvore u provod do jutra. Ovde možete sresti mlade iz celog sveta. Duž cele plaže prostire se nekoliko Beach barova, koji je svaki na svoj način specifičan, i svi oni nude izuzetnu zabavu. Veoma često, na ovoj plaži se organizuju noćne žurke i razni koncerti.

Ako ste ljubitelj vodenog sveta, možete u školi ronjenja istraživati morske dubine. Kao još jedan vid zabave ovde se nude i skuteri na vodi. Mladi napuštaju plažu kada padne mrak, ali joj se vraćaju već u prvim jutarnji satima kada se otvore vrata najpoznatijeg kluba na ostrvu Cavo Paradisa. Ovaj klub je stecište najpoznatijih svetskih DJ-eva, uz čiju muziku i neprestanu igru, svi zajedno uživaju u izlasku sunca, i nastavljaju da se provode sve do kasnih jutarnjih sati. Uz ovakav tempo retko ko može da kaže da je bio na odmoru.Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

thirteen + 17 =