Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Panormos plaža, Mikonos

Panormos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. Ko god je krenuo na ovde taj ne može da računa na odmor i opuštanje, jer Mikonos živi intenzivno, i dok sunce prži i kada ovo ostrvo čudesne lepote i arhitekture obasja mesečina.Pravi je doživljaj da, dok sunce zalazi egejsko more u nekom od kafića “Male Venecije”, kako inače zovu Mikonos popijete piće.
Ono je mondensko ostrvo na kojem su svi turisti glamurozni i šetaju kao da su upravo sišli sa naslovnih strana modnih magazina. Na Mikonosu mnoge poznate ličnosti imaju vile, a postoji, čak, i lista milijardera koji čekaju priliku da kupe zemljište i izgrade kuću!

Prestonica Mikonosa je istoimeni grad, a Hora je njegov najpoznatiji centar, tačka odakle sve kreće – i najreprezentativniji izlozi i butici u kojima se mogu kupiti odeća i obuća najpoznatijih svetskih brendova, umetnički predmeti i glamurozan zlatni nakit. Ipak, kako god se turistički uzdizalo i modernizovalo ovo ostrvo u mnogo čemu sačuvalo je tradiciju, posebno u arhitekturi i običajima.Panormos plaža je jedna od najlepših plaža na severnoj strani, inače dosta je udaljena od centra Mikonosa. Karakteristično za ovu plažu je da se celom njenom dužinom prostiru peščane dine, i da se ona kao takva, bez ležaljki i suncobrana, u svom pripodnom obliku nudi posetiocima.

Ovde se uglavnom okupljaju mladi, medju kojima i veliki broj onih koji vole i dobro igraju beach volley. U krajnjem levom uglu plaže nalazi se lounge-restoran, koji je po svom izgledu jedinstven na celom ostrvu.

Stolovi i stolice su na pesku, kao i dušeci sa ogromnim jastucima, svi presvučenim materijalima jarkih boja pored kojih se nalaze niski stočići na kojima se servira i hrana i piće. Servira se lagana grčka kuhinja obogaćena elementima azijske i južnoameričke kuhinje. Tu je naravno i uvek sveža riba, kao i ostali morski specijaliteti, razne vrste špageta, rižota kao i veliki broj neodoljivih poslastica. Panormos je jednom rečju, idealno mesto za uživanje u opuštenom mikonjanskom načinu života.


Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 × 4 =