paltsi-plaza-paltsi-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-32
paltsi-plaza-paltsi-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-32

Paltsi plaža

Paltsi plaža

Lokacija: velika uvala na južnom Pilionu u mestu Paltsi, 13 km od mesta Argalasti, 53 km od grada Volosa. Poznata je i kao Ag. Konstantinos plaža.

Paltsi plaža koju nazivaju i Agios Konstantinos, ima zlatni pesak, pomešan sa šljunkom. Plaža ima bujnu vegetaciju i privlači veliki broj posetilaca koji uživaju u beskrajnom, tirkiznom moru.

Paltsi plaža je zapravo velika uvala, i za razliku od ostalih plaža na jugu, zaštićena je od severo-istočnih vetrova, koji su ovde česta pojava. Takodje uz plažu ima dosta atraktivnih stena i kamenja, gde se možete izolovati. Malo veća formacija stena deli plažu na dva dela, na jedan manji deo sa divnim, mekanim peskom i drugi deo koji je dosta veći.

Plaža je dosta popularna u avgustu. U samom mestu Paltsi, možete naći smeštaj za vaš odmor. Put od mesta Argalasti do same plaže je odličan, za razliku od nekih drugih plaža na Pilionu. Na plaži postoji nekoliko česama sa pijaćom vodom, kabine za presvalačenje i tuševi, što pruža mogućnost boravka mnogim divljim kamperima kojih ovde ima u izobilju.

U svakom slučaju, ukoliko ste na Pilionu, preporučujemo da svakako obiđete Paltsi plažu – lepo more, veliki parking, solidan put, nekoliko restorana i uvek sveža voda za piće pružiće vam lep odmor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *