Početna / Tesalija / Pilion / Ostrvo Trikeri
Ostrvo-Trikeri-Pilion-Grcka-www.mojagrcka.com-greece
Ostrvo-Trikeri-Pilion-Grcka-www.mojagrcka.com-greece

Ostrvo Trikeri

Ostrvo Trikeri
Malo ostrvo Trikeri na krajnjem jugu Piliona stoji u veličanstveno u zalivu Pagastikos, sa totalno autentičnom izgledu, koji se nije menjao u zadnjih 100 godina. Ostrvo nije duže od 1,5 km, i za manje od 30 minuta hoda možete doći sa jedne na drugu obalu ostrva. Sa populacijom manjom od 100 stanovnika, mesto nije mnogo razvijeno, a često se i ne spomnje u turističkim vodičima Pilona.

Mi smo mišljenja, da ovo vrlo specifično i jedinstveno ostrvo na kome nema saobraćaja, vredi posetiti i da je za svaku preporuku za sve one koji žele da dožive još nešto osim kupanja u moru i sunčanju na plaži. Sav transport se obavlja pešice, magarcima ili čamcima. Ostrvo je puno maslina, kleke, oliandera, cveća…Ovde ćete doživeti fantastične zalaske sunca, moći da se kupate na izolovanim šljunkovitim plažama na kojima ćete sigurno biti sami.Na ostvu ima jedna prodavnica i nekoliko taverni tako da ima vrlo malo posetioca, čak i u jeku sezone.

Mestom dominira manastir posvećen Bogorodici do koga vam treba 15 minuta lagane šetnje od pristaništa. Manastir ima malu crkvu iz 18 veka sa dvorišnim arkadnim ćelijama, zarastao vrt pomorandži i ljiljana. Ulaz je slobodan.

Prevoz do ostrva je iz mesta Alogoporos koji se nalazi blizu Trikeri sela. Postoji regularni taksi brod -“Nikos Boat Taxi za Trikeri ostrvo – 0030 2423055210 ili 6976851056(mobilni) Ostrvo je povezano sa kopnom (Volosom, Agia Kiriaki i sa severnim arhipelagom Sporada.) preko HELLENIC SAEWAYS brodova i brzih brodova Flying Cat i Flying Dolphins.

Ostrvo Trikeri – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi buduću posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

vromoneri-plaza-vromoneri-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-41

Vromoneri plaža

Vromoneri plaža Vromoneri je šarmantno i veoma malo mesto na jugu Pilona koje se nalazi …

tzasteni-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-4

Tzasteni plaža

Tzasteni plaža   Tzasteni je mala plaža koja se nalazi u zaliivu Pagasitikos na jugo-zapadu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

10 + twenty =