Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Mikonos / Ornos plaža, Mikonos

Ornos plaža, Mikonos

Ovo je destinacija za hedoniste, ljude koji vole da uživaju i žele da budu primećeni i smatra se luksuznijom destinacijom kao što mnogi smatraju takvim Santorini, ali na nešto drugačiji način.Udaljenost između Mikonosa i Beograda iznosi oko 1264km. Do Mikonosa možete doputovati avionom, autobusom, brodom ili automobilom. Ukoliko se opredelite za avion, morate da presedate u Atini. Na raspolaganju su vam brojne aviokompanije poput Olympic, Aegean i dr.

Na Mikonosu ima različitih plaža, koje mogu zadovoljiti potrebe porodica, mleđe populacije, turista, koji žele odmor na plaži bez buke i gužve. Plaže na jugu ostrva su pretežno za one turiste, koji poslepodne provode na plaži i koji vole da se odmaraju u mirnijem okruženju. Na severu se nalaze plaže, koje su lošije uređene u odnosu na južne a samim tim i manje posećene. Međutim, ima onih, koji ovde dolaze zbog surfovanja.

Mikonos je poznat kao idealna destinacija za noćni provod, gde žurke traju do ranih jutarnjih sati. U centru ovog mesta se odigrava najveći deo zabave jer se tu nalaze barovi, diskoteke, restorani i dr. Svakako trebate posetiti bar Cavo Paradise, koji je izgrađen u steni i ovde žurke vrlo često počinju u zoru i traju do podneva. Ono što ne bi trebalo da vas začudi je i postojanje gay bara Pierro’s. Ovaj bar je mesto gde se okuplja gay populacija ali je moguće videti i one koji žele da zavire u taj svet. Radno vreme je od 23:00 do 05:00 časova.Plaža Ornos se nalazi na 5 minuta vožnje od centra Mikonosa, do koje možete doći veoma brzo i lokalnim prevozom, koji je generalno dobro organizovan na ostrvu. Sa ove plaže možete stići i do najudaljenijih plaža na južnoj strani ostrva malim ribarskim brodićima. Zbog velikog broja hotela i privatnog smeštaja, koji je u neposrednoj blizini, plaža je skoro uvek puna. Dosta je mirna, tako da je idealno mesto za porodice sa decom. Osim par kafića i restorana koji se nalaze na samoj plaži, u neposrednoj blizini se nalazi i super market, dobro snabdevena pekara, prodavnica voća i povrća, par trafika i telefonskih govornica.

Tu je i nekoliko grčkih taverni u kojima možete probati neka od tradicionalnih grčkih jela, i veliki broj restorana koji u svojoj ponudi imaju širok izbor italijanskih jela, sveže ribe i ostalih morskih specijaliteta, kao i raznih jela s mesom. Tu se nalazi i jedan od najpoznatijih hotela, „Santa Marina“, u kome su često gosti najpoznatije ličnosti iz svetskog jet set-a, koji ima svoj sopstveni helikopterski prevoz i marinu u kojoj su često usidrene jahte najbogatijih ljudi sveta. Ovo je jedna od retkih plaža gde možete uživati i večerajući pod svećama, u romantičnoj atmosferi uz zvuke džeza i bluza.


Pročitajte...

Fokos plaža, Mikonos

Mikonos je veoma malo, ali ostrvo velike vreline – sunca, plaža, provoda, tuluma i žurki. …

Agios Sostis plaža, Mikonos

U centralnom delu Egejskog mora baškari se prelepo ostrvo Mikonos. Pripada grupi Kikladskih ostrva. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

five × four =