Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Ormos Panagias

Ormos Panagias

Ormos Panagias

Ormos Panagias se nalazi na istočnoj obali Sitonije, 2,5 km od mesta Agios Nikolaos, severno i blizu mesta Vurvuru na oko 115 km od Soluna.Ovo mesto je luka i glavno polazište za krstarenje oko poluostrva Atosa. Svakog dana u 9 ujutro, odavde isplovljavaju brodovi prepuni turista, koji idu na krstarenje oko Svete Gore.
Ovde možete videti prelepe jahte iz celoga sveta, ali male lokane ribarske brodiće. Takodje se organizuje i odlazak na Amulijani ostrvo koje je najveće ostrvo u ovom delu Halkidikija.

Mesto je izgrađeno i puno privatnog i hotelskog smeštaja.

Ormos Panagias – STREET VIEW

U neposrednoj blizini je i plaža Trani Amouda koja je jedna od najlepših plaža na Sitoniji. Lokalno stanovništvo je poznato po proizvodnji – Tsipoura, jakog lokalnog pića -ouza koji se još uvek pravi na starinski način.

Direktno je povezano sa mestom Nikiti na zapadnoj strani,gde se nalazi jedini supermarket Lidl na Sitoniji koji je vrlo povoljan sa cenama, kao i supermarketi Galaksi i Masoutis.

Ormos Panagias – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.34 ( 5 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

five − 4 =