Nikiti plaža, Sitonija

Nikiti plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Plaža Nikiti pripada zalivu Toroneos. Ova regija ima 30km obale. Plaže Nikitija su duge, prekrivene belim sitnim peskom. Što se više ide ka jugu, plaže su sve usamljenije, te za ljubitelje uživanja utoliko lepše.Što se tiče centralne-gradske plaže, na koju uglavnom ide najveći broj turista, posle kratkog pojasa peska, nastupa pojas sa nesto kamenja i trave.

Na plaži u Nikitiju možete uživati u prelepim zalascima sunca, dani su dugi i pogodni su za kupanje sve do samog mraka.

Duž plaže može se naći impresivan broj kafića, taverni i restorana u kojima je besplatan wi-fi.

Ukoliko nemate smestaj u Nikitiju i ako dolazite iz pravca Metamorfozisa, na semaforu skrenite desno i idite ulicom pravo. Ako dolazite iz suprotnog pravca, znaci na semafotu levo. Udaljenost od plaze do semafora je oko 800 – 900 m. Kada dodjete do obale, pored crkvice skrenite levo, a zatim vec po svom izboru pronadjite mesto koje vam najvise odgovara.Naša preporuka je svakao da u jeku sezone treba izbegavati sve gradske plaže. U velikom broju slučajeva najlepše plaže se nalaze izvan gradova.

U Nikitiju imate 3 supermarketa, taverne, restorane, apoteku…sve je prilagođeno turistima. Po našem mišljenju Nikiti je na ovoj obali svakako naš favorit. Odgovara svim tipovima gostiju.

Nikiti plaža, Sitonija – mapa

Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu…

Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije.

Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru.

Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *