Nikiana

Nikiana

Foto: www.verginastar.gr

Nikiana je slikovito ribarsko mesto na 9 km od glavnog grada Lefkasa, koje okružuju planine s bujnom vegetacijom. Sva događanja u Nikiani vezana su za malu luku. Mesto ima nekoliko barova, taverni, supermarkete i diskoteku.Mesto Nikiana je sve popularnije poslednjih godina, ali i dalje pogodno samo za turiste koji vole veoma miran odmor. Sastoji se iz jedne ulice uz magistralu gde ima nekoliko prodavnica i jedan restoran i male luke sa velikim brojem jedrilica, kao i nekoliko restorana i kafića. Plaža je uža i šljunkovita (krupan šljunak) i može odlično poslužiti tokom letovanja, ali svakako nije plaža zbog koje se dolazi na Lefkadu. More je čisto, ali nije tirkizno kao na zapadnoj obali. Iz Nikiane postoje autobuske linije ka svim delovima Lefkade, a postoje i izletnički brodići ka ostrvima Skorpios i Meganisi.

Čak i ukoliko ne volite miran odmor, a smešteni ste u Nikiani možete se lepo provesti tako što ćete obilaziti lepe plaže i mesta u okolini.

S plaže se pruža čudesan pogled na prelepo modro more sa planinama u pozadini. Plaža je veoma blizu glavnog puta pored obale. Plaža u Nikiani je vrlo uzana. Voda je mirna i čista. Ovo je jedna od najlepših plaža istočne obale, na kojoj nema ležaljki za najam.

Nidri, najpopularnije turističko mesto na ostrvu, udaljen je svega 7km od Nikiane. Osim što u Nidriju kao i u Lefkasu možete otići u veliku nabavku, možete se i odlično provesti uveče.Glavni grad Lefkas je zaista pun sadržaja i atrakcija za turiste, a nalazi se na samo 10-ak minuta vožnje od Nikiane. U njemu možete uživati u večernjim šetnjama uz more, po pešačkoj zoni ili u šopingu, večerati u nekom mnogobrojnih restorana i tradicionalnih taverni i uživati u bogatom noćnom životu.

Svakako Nikiana ima svoje obožavatelje koji ni po koju cenu ne bi otišli na plaže Nidri ili neke druge plaže na kojima je jako velika gužva u sezoni.

Nikiana – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 2.7 ( 2 votes)

Pročitajte...

Nidri

Nidri Nidri, najpoznatiji turistički centar Lefkade, nalazi se na istočnoj strani ostrva. Čuveno je po …

Agios Nikitas

Agios Nikitas Agios Nikitas je malo ribarsko mesto, koje se nalazi 12 kilometara zapadno od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

15 + 10 =