Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Neos Marmaras plaža. Sitonija

Neos Marmaras plaža. Sitonija

Neos Marmaras plaža. Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Plaža Neos Marmaras se nalazi u južnom delu grada. Iako gradska plaža, nagrađena je plavom zastavicom. Plaža je peščana, voda je plitka, tako da je dobar izbor za porodice sa malom decom.


Plaža je duga i na jugu se nastavlja na plažu Porto Carras hotela. Velikim delom je sa prirodnim hladom. U delu bliže luksuznom kompleksu Porto Carras je uređena, dok je deo prema gradu na raspolaganju posetiocima sa sopstvenom opremom. More ima lepu boju, dubina je postepena, a pesak sitan.

Južni deo plaže pripada hotelskom komplesku Porto Carras i u njegovom sastavu postoje tri plaže sa plavom zastavicom, od kojih je samo jedna (Kohi plaža) na raspolaganju posetiocima koji nisu gosti hotela. Ulaz u kompleks se plaća od 3 do 10€ po osobi u zavisnosti od perioda u sezoni. S obzirom da je u privatnom vlasništvu ovog kompleska veliki deo obale između Neos Marmarasa i Toronija, hotelu pripada još dvadesetak manjih i divljih uvalica do kojih možete doći ili pešice ili biciklom, ali isključivo kroz kompleks.

Kada nastavite put magistralom iz Neos Marmarasa prema Toroniju, odmah posle Porto Carrasa nailazite na skretanje desno. Ukoliko uživate u lepim predelima i volite da istražujete, ovim putem obavezno krenite kako biste se spustili do obale. Čeka vas veoma krivudav i slabo prometan asfaltni put kroz četinarsku šumu. Pružiće vam se prilika da sa visine vidite veliki broj malih, divljih uvala, predivnu boju mora, spoj plavog i zelenog, luksuzne jahte ukotvljene u te predivne uvale. Iznenadićete koliko ima interesantnih privatnih kuća u toj zabačenoj i manje poznatoj oblasti.


Kada se spustite, vozite pored obale koja je uglavnom neuređena i uska, sa krupnijim šljunkom ili peskom nešto tamnije boje ali je savršena za sve one koji žele da se osame. Prva veća plaža na koju nailazite jeste plaža Agia Kiriaki ispred kampa Stavros. Ova plaža je veoma lepa, u zavetrini, sa prirodnim hladom, ali treba poraniti do nje zbog moguće gužve. Ima tavernu i kafić sa lepim pogledom i veliki broj vezanih čamaca. Plaža je sa sitnim šljunkom i postepenom dubinom.

Ako produžite malo dalje prolazite pored predivnih privatnih kuća okruženih borovom šumom, pored lepe obale i mirnog mora bez gužve i dolazite do taverne Panos. U pitanju je riblja taverna sa nešto višim cenama, ali u predivnom ambijentu, u hladu, uz more. Posebno je lepo posetiti je pred zalazak sunca. Taverna je vrlo posećena. Ovde dolaze gosti i gliserima i manjm brodićima sa Kasandre.

Neos Marmaras plaža. Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

18 + eighteen =