Foto: www.themagicoftraveling.com

Nea Roda

Nea Roda

Nea Roda je malo ribarsko mesto na severu Atosa. Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, udaljena je 115km od Soluna i nalazi se na teritoriji opštine Stagira-Akanthos. Ako se popnete na obližnje brdo imaćete neverovatan pogled na selo i zaliv Akintoš. U Nea Rodi imate da vidite veliki broj arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima, koji su se odigrali na ovim prostorima. Najzanimljviji dogadjaj se zbio davne 480 godine pre n.e. kada je persijski kralj Kserks krenuo u osvajanje Grčke i na ovom mestu, prokopao kanal kako bi se što lakše probio sa svojom ogromnom flotom.

Nea Roda ima sve preduslove za kvalitetan turistički odmor. Zlatni pesak, široke peščane plaže sa plavom zastavicom, i tirkizno more obećavaju opuštajući odmor. Bujna vegetacija koja se pruža do same obale, prelepo uređena dvorišta kuća i odlična mesta za kampovanje učiniće vaše letovanje jedinstvenim.

U Nea Rodi postoji sve što vam treba: doktor, apoteka, benzinske pumpe, supermarketi, podavnice suvenira, kafići i grčke taverne sa morskim specijalitetima Za one koji žele aktivan odmor mogu posetiti Ag. Oros specijalnim čamcima. Takođe, tu su i zanimljiva susedna mesta Jerisos, Uranoupolis i lepo ostrvo Amouliani. U svakom slučaju, Nea Roda se preporučuje za sve one koji vole mirniji porodični odmor, bez velike gužve na plaži. Ovde takođe možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj.

Izleti:

– poseta Svetoj Gori i manastiru Hilandar (obavezna viza)

– krstarenje oko Svete Gore

– obilazak ostrva Amulijani

– uspon na planinu Atos (obavezna viza)

– izlet do mesta Jerisos i Uranopolis

– poseta Solunu

– prelepe lokalne plaže Kampos, Ag. Pavlos, Porto Agio i Alykes

Nea Roda – mapa

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.89 ( 9 votes)

Pročitajte...

Trikorfo plaža, Sitonija

Trikorfo plaža, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Reon Trikorfo nalazi se na poluostrvu Sitonija na 3km od …

Psakoudia plaža, Sitonija

Na 80km jugoistočno od Soluna, prema Neos Marmarasu, između dva poluostrva Kasandre i Sitonije nalazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 × three =