Početna / Tesalija / Pilion / Mourtias plaža

Mourtias plaža

Mourtias plaža

Mourtias plaža se nalazi na jugoistoku poluostrva Pilion, na 2 km od sela Liri i sela Katigiorgis.Zaštitini znak ove plaže su crvenkaste, razbacane stene u moru koje meštani zovu Loumbarda. Ove atraktivne stene su meta mnogih posetioca i ljubitelja dobre fotografije.2005. godine Mourtias je klasifikovana kao plaža “izuzetne prirodne lepote” gde se našla na zavidnom 7 mestu i spada u jednu od najlepših plaža na Magneziji.
U selu ćete naći lep izbor smeštaja za vaš udoban godišnji odmor. Ovde se nalazi novoizgradjena, lepa crkva Agios Efstathios, a svake godine 20 septembra, održava se tradicionalni i verski festival, sa velikim brojem zvanica.

Plaža je u osnovi peščana, sa dosta stenja i kamenja. Ima izuzetno čistu vodu.. Na plaži nema nikakvih sadržaja, ne mogu se iznajmiti suncobrani sa ležaljkama, a ne postoje ni taverne gde možete kupiti nešto za jelo.

Iako je plaža mala, poseduje sve atribute za opušteni odmor i savršena je destinacija za sve koji traže mir i bekstvo od svakodnevnice. Udruženje Cultural Fishing je odgovoran za čišćenje i održavanje ove lepe plaže na jugu Piliona. Najbliži medicinski centar i veći šoping možete obaviti u mestu Argalasti.Mourtias plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi buduću posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

vromoneri-plaza-vromoneri-beach-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-41

Vromoneri plaža

Vromoneri plaža Vromoneri je šarmantno i veoma malo mesto na jugu Pilona koje se nalazi …

tzasteni-pilion-pelion-grcka-greece-www.mojagrcka-4

Tzasteni plaža

Tzasteni plaža   Tzasteni je mala plaža koja se nalazi u zaliivu Pagasitikos na jugo-zapadu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

4 + six =