milos plaza
milos plaza lefkada

Milos plaža

Milos plaža

Kao i ostale plaže na zapadnoj obali i Milos je predivna rajska plaža sa tirkiznom bojom mora. Spada u jednu od najlepših na Lefkadi.  Plaža je kombinacija peska, šljunka, belih kamenčića. Zbog svoje nepristupačnosti na Milos plaži nema nikakvih sadržaja tako da sve potrepštine morate poneti sa sobom. Milos je ogromna plaža, na kojoj nikada nije gužva.  Odavde su nezaboravni zalasci sunca. Često duva vetar, tako da se stvaraju veliki talasi. Voda zna da bude vrlo hladna. Sa bočnih strana se nalaze upečatljive stene stene. Takodje na levoj strani, se obično nalaze nudisti, iako to nigde nije navedeno, niti označeno.

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook strani

Kako doći : Plaža se nalazi izmedju mesta Agios Nikitas i plaže Katisme. Put do Milos plaže nije baš lak, ali se trud ipak isplati. Kopnom do plaže se dolazi za 20-tak minuta hoda iz mesta Agios Nikitas. Putokaz kreće od taverne Posejdon, gde treba da pratite samo tablu sa oznakama. Put ide kroz šumu, pa se polako spušta prema predivnoj plaži Milos. Takodje više puta dnevno sa plaže Agios Nikitas idu mali brodići na plažu Miloš za 3 eur u jednom smeru.

Evo slika kako izgleda put preko brda:

Evo i našeg video snimka Milos plaže:

GPS(N38.7879414/E20.6069737)

Milos plaža – mapa:

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 1 votes)

3 Komentara

 1. Avatar

  Ja sam isao iz Agios Nikitas skoro svaki dan na plažu Miloš. Treba oko 20 minuta, ali postoji stazica i stepenice, gde se penjete, pa na kraju spustate na plažu. Ima više putokaza. Kad udjete u kondiciju, uopšte nije problem. Plaža je prelepa, šljunak savršen…ZA SVAKU PREPORUKU…samo ponesite sve sa sobom, da se ne bi vracali gore dole!!! Pozdrav svima od Zdravka iz Zemuna

  • Avatar

   ima li pjeska na plazi ili je samo šljunak?

   • Avatar

    Poštovani, na plaži je šljunak, koji je na nekim mestima veoma sitan, gotovo kao pesak. Peska ima na plaži, ali nije na ulazu u vodu. Na ulazu je veoma sitan šljunak (pogledajte slike). Plaža je vrhunska, isplati se svaki korak preko brda ili evro ako platite čamac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − four =