Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Mikri Elia plaža, Sitonija

Mikri Elia plaža, Sitonija

Mikri Elia plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Na oko 8km južno od Nikitija i severno od Lagomandra plaže nalaze se još dve uvale i u njima dve simpatične plaže. Neki ih doživljavaju kao logičan nastavak Lagomandre, dok drugi smatraju da su one zapravo početak plaže Elia. Otuda su u opticaju i nazivi Mikri Lagomandra odnosno Mikri Elia.Mikri na grčkom znači „mala“ iako plaže i nisu baš tako male. Ove plaže su prava opcija za sve koji ne vole preteranu gužvu i traže prirodne plaže. Prva plaža je 200m dugačka, identična kao Lagomandra: sitniji kamenčići koji se ne lepe za noge, što je nekima od značaja. Boja vode je tirkizno modra, a uz samu plažu nalazi se drveće od koga se širi prjatan miris borovine naročito intenziviran u trenucima kada upekne zvezda. Tada uz cvrčke i eventualno po nekog zalutalog turistu možete da se komotno razbaškarite i uživate na ovoj lepoj plaži. Nekoliko privatnih kuća u zaleđu i put koji vodi dalje na sever do sledeće uvale.

Sledeća uvala je sa nešto većom plažom, dužine 300m i sa drvećem na početku i u središnjem delu. Na severnijim delovima plaže biće vam potreban suncobran, ali je zato ovde najlakši pristup. Plaža je dosta uža od Lagomandre, a ima i dosta trave na obali. Ali more zna da iznenadi pa da svu tu travu odnese kao da je nikada nije ni bilo.

Put nastavlja dalje ka najspecifičnijoj plaži Sitonije vrlo jednostavnog naziva, Elia. Ali prvo sledi kamp Mitari, mesto izuzetnih karakteristika.

Elia plaža je duga 2km i vrlo je specifična.. Počinje zapravo od plaže Spathies. Paralelno sa plažom proteže se i asfaltni put pa je tako pristup plaži omogućen na više mesta. Plaža je većim delom uža i sa prirodnim hladom jer je oblast Elia izrazito šumovita. Na pojedinim mestima borovi se nadvijaju nad samom vodom.Ovde svako može za sebe pronaći neki lep kutak, po svom ukusu. Veći deo plaže je sa kamenitim morskim dnom na samom ulazu, ali postoje i peščani delovi. Plaža je organizovana samo ispred luksuznih hotela i apartmana, dok je ostatak plaže na raspolaganju svima koji imaju sopstvenu opremu za plažu.

Plažu Elia preporučujemo onima koji nisu ljubitelji komercijalnih plaža, već žele intimno mesto za sebe i svoje drage, mesto gde će se osamiti i uživati u lepoj prirodi, u čistom moru i lepim zalascima sunca.

Mikri Elia plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 3.6 ( 2 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

19 − 9 =