Početna / Jonsko more / Sivota sa okolinom / Mikri Amos plaža, Sivota

Mikri Amos plaža, Sivota

Mikri Amos plaža je veoma lepa plaža, srednje veličine, odmah posle plaže Mega Ammos.Plaža je poznata po svom kristalno čistom moru i odličnom pesku koji je na njoj. Podseća na egzotične plaže Kariba. Ambijent na plaži Mikri Amos je božanstven, obilje maslinjaka u blizini plaže, poveterac koji čini da na plaži bude još prijatnije. Na samoj obali Mikri Amos plaže se nalazi manji bar gde možete popiti kafu ili sok, koktel ili čak uživati u lepom i uskusnom obroku po vrlo pristupačnim cenama.
Ono što takođe treba napomenuti je da je plaža Mikri Amos odlično turistički organizovana sa ležaljkama i suncobranima. Njih ima i na pesku ali i na travnatoj površini iznad plaže. Ovde možete naći teren za odbojku na pesku gde mogu uživati svi ljubitelji te vrste zabave… Plaža Mikri Amos ima odličan prilaz i manji parking. U blizini ćete naići na sve pogodnosti i usluge koje su vam potrebne da biste proveli jedan prijatan dan. Definitivno je vredi posetiti zbog nezaboravnog pejzaža i čistog mora i osetiti čar atmosfere koja se tamo oseti.

Ukoliko ste ljubitelj noćnog života, ovde možete naći kafiće i gostoljubivost u lokalnim barovima. Najbolji način da upoznate sve plaže i zalive, predstavlja iznajmljivanje čamca, jer postoje mesta do kojih se peške ne može stići. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka, koja možete posetiti čamcem. Još neke od plaža za plivanje su: Zavia, Pisina, Zeri, Galikos Molos, Mikros Paradisos ili Megali Amos.

Sivota predstavlja prelepu, gotovo neiskvarenu prirodnu destinaciju u Grčkoj, kakve je sve teže naći. Sivota je malo mesto na obali Epirske prefekture, na putu za Pargu, iz pravca glavnog grada Igumenice. Ukoliko tražite mirno naselje za svoj odmor, koje ima sve potrebne ustanove, ali ipak i dalje živi neiskvarenim tradicionalnim životom, onda je Sivota pravo odredište za Vas. Centar Sivote nalazi se u mirnoj priobalnoj oblasti, gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u seoskom zalivu, ili na Krf i Paksos.

Plaže u okolini Sivote neće Vas razočarati, jer romantična atmosfera, plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog kraja Grčke. Do ostrva i plaža moguće je doći i čamcem. Predveče, većina umornih posetilaca i meštana posmatra iz opuštenih kafića ili ribljih restorana prelepe zalaske sunca.


Pročitajte...

Mega Drafi plaža, Sivota

Mala plaža podeljena brdom koje se spušta u more. Napuštajući plažu Mikri Ammos na putu …

Mega Amos plaža, Sivota

Mesto Sivota je amfiteatralno raspoređeno na okolne brežuljke i spušta se ka centralnoj promenadi i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

19 − twelve =