Metamorfosi Sitonija Grcka
Metamorfosi Sitonija Grcka

Metamorfozi

Metamorfozi

Metamorfozi se nalazi na oko 100 km od Soluna i par kilometra južnije od mesta Psakoudia. Metamorfozi je okružen borovom šumom. Ko želi da se stopi sa prirodom, ovo malo mesto je savršeno za njega. Građeni su mali apartmani, mali hoteli okruženi borovim drvećem, tako da ste uvek u šumi. U neposrednoj blizini nalazi se veliki broj kampova, koji su odlično uređeni, sa lepim plažama i u „debeloj“ hladovini.

Plaža u mestu Metamorfozi je prošarana stenama, koje izbijaju iz peska, i borovima koji daju prirodni hlad. Plaža poseduje plavu zastavicu za čistu vodu. Do nje se dolazi iz centra mesta, spuštanjem niz stepenice. U centru možete kupiti giros (veoma je dobar) ili sladoled, na par minuta od same plaže.

Zbog svoje lepe prirode, vrlo je popularno mesto za Nemce i posetioce iz Istočne Evrope. Privlače ih male prelepe uvale, sa prozirnom i zelenom vodom.

U blizini mesta Metarmorfozi nalazi se hotel „Danai resort“ od pet zvezdica, koji je rangiran kao jedna od vodećih destinacija u Evropi. Mi smo ga oblišli (iako nije baš dozvoljeno) i slikali privatne plaže sa baldahinima, ležaljkama, televizorom i raznim drugim luksuznim sadržajima (šampanjac, jagode…).

U blizini mesta (na 50 kilometara) se nalazi pećina Petralona koja je otkrivena 1959 godine. Otvorena je za javnost i puna je bogatog  pećinskog nakita. Poseduje i mali arheološki muzej na samom ulazu u pećinu. Pročitajte više OVDE

Blizu Metamorfozija se nalaze ruševine Olintosa, jednog od grčkih gradova starog 3000 godina.

Metamorfozi – mapa

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.01 ( 5 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × two =