Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Marathias plaža, Sitonija

Marathias plaža, Sitonija

Marathias plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Najjužnija tačka Sitonije, iako dosta nepristupačan, deo je koji svakako vredi videti. Stenovita i strma obala ne lako vidljiva kako sa kopna tako i sa mora.Plaža Marthias je prelepa, divlja i prepuna zelenila. Naćićete je tako što ćete neposredno pre mesta Porto Koufosa magistrale skrenuti levo, nastavkom putovanja nakon još 3km pred Vama će se pokazati ova lepotica. Ono što svakako treba spomenuti je da je put do ove plaže dosta loš i zemljani, ali se isplati malo se potruditi i videti je.

Put prvo prolazi kraj jezerca dužine nekih 500m koje je prevlakom odvojeno od zaliva Porto Koufo, a kanalom povezano sa morem. U jezeru je morska voda, njegova je obala u trsci a ovde možete videti i mnoge ptice karakteristične za barska staništa. Nekoliko vikendica sa palmama u dvorištu, prelepim pogledom na zaliv (lagunu) i prirodnu luku kao i brda koja je okružuju. Put se račva u dva pravca. Ako krenete desnim pravcem dolazite na prvu plažu Marthias plaže.

Prva Marthias plaža, ili istočna plaža kako je još zovu, karakteristična je po zelenom moru i do nje možete sići autom. Plaža je peščana okružena zelenim brdima sa svih strana, za trenutak ćete se osetiti kao da ste na Tajlandu.
Gleda ka otvorenom moru i pravi je raj za sve one koji žele da uzivaju u nirvani.

Druga Marthias plaža ( obe su povezane rtom ), ili zapadna plaža kako je zovu gleda na prvi prst poluostrva Halkidiki-Kasandru. Neizostavno treba da znate da do ove plaže stižete zemljanim putem uz puno truckanja, ali je vredi videti.

Ove plaže su prepruka za slobodnjake i one koji vole divlju prirodu. Svakako je malo komplikovano za decu pa ne preporučujemo da tamo idete sa njima. Obe plaže su turistički neorganizovane i u blizini nema restorana i barova.

Marathias plaža, Sitonija
Marathias plaža, Sitonija

Marathias plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

three − 1 =