Početna / Crkve i manastiri / Manastir Vlaherna
Manastir Vlaherna
Manastir Vlaherna

Manastir Vlaherna

Manastir Vlaherna

Odlazak na Krf nikako ne spada u obično turističko putovanje.Letovanje na ovom ostrvu je ujedno i prilika za upoznavanje mnogih atraktivnosti, koje nisu samo prirodne lepote. Svoj boravak na Krfu možete da upotpunite tako što ćete ga sagledati sa više strana. Ovde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije.

Ovo prelepo ostrvo pripada Jonskom moru. Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu.

Za one koji prvi put dolaze ovamo, mali domaći zadatak bio bi da se temeljno istraži grad Krf, da se obiđu obe tvrđave, nova i stara (stara će vam se verovatno više svideti, i po tome kako otmeno izgleda kada brodom prilazite Krfu iz Igumenice, a i po tome kako je uređena unutar svojih zidina); zatim treba da se popije kafa na Espianada trgu i da se obiđe i nekoliko gradskih crkava, a najpre crkva Svetog Spiridona, zaštitnika Krfa.

Istorija Krfa liči na istoriju svih ostalih jonskih ostrva i delova Grčke. Dakle, tu su bili prisutni i Vizantija, Mleci (duže od četiri veka, što se može prepoznati po samoj arhitekturi grada), a zatim i Francuzi, Turci i Rusi, ponovo Francuzi, pa pola veka Britanci, da bi na kraju, 21. maja 1864. Krf (sa ostalim Jonskim ostrvima) postao deo današnje Grčke.


Manastir Vlaherna je jedan od najpoznatijih i najslikanijih manastira na Krfu. Svakako vam preporučujemo da ga vidite. Nalazi se na malom ostrvcetu blizu poluostrva Kanoni i povezan je sa kopnom malom stazom. Veoma je interesantno do njega doći kroz prelepe pejzaže Krfa. To je bio ženski manastir i prema natpisu na memernoj ploči na manastiru, sadašnja kapela je izgrađena 1686 godne. Manastir je posvećen Devici Mariji.

Manastir je otvoren za javnost tokom cele godine. Svi koji su zainteresovani mogu slobodno da ga posete i uživaju u njegovoj lepoti, spokoju  i molitivi.

Manastir Vlaherna – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Perama plaža, Krf

Perama plaža, Krf

Plaža Perama kao i istoimeno mesto, nalazi se na istočnoj obali Krfa. Sa svih strana …

Lefkada Grcka

Jonska ostrva – plaže koje morate obići

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke. Poznata su po prelepim plažama i idiličnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

17 − 15 =