Početna / Centralna Grčka / Evia / Loutra Gialtra
Loutra-Gialtron-Evia-Evija-Euboea-grcka-greece-www.mojagrcka-27
Loutra-Gialtron-Evia-Evija-Euboea-grcka-greece-www.mojagrcka-27

Loutra Gialtra

Loutra Gialtra

Evia (Eubeja) je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije, tačnije ispod Volosa, na nekih 80 km od Atine.Dužina ostrva je 180 km, širina od 7-50 km. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni, Edipsos. Ostrvo Evia je prelepo mesto za odmor, sa dugačkim plažama, borovim šumama, mirnim noćima i pogledom na mondenski Skiatos. Čitavo ostrvo je prekriveno šumama i maslinjacima.

Ostrvo je bogato borovim šumama, pa je razumljivo što se smola, koja se ovde skuplja sa drveća, kasnije koristi kao neophodan sastojak čuvenog grčkog vina, recina. Osim nepreglednih maslinjaka i smokava, Grci su na ostrvu poslednjih dvadesetak godina počeli da uzgajaju i pistaće, pa pogled na te plantaže predstavlja posebnu atrakciju. Bogatstvu ove regije doprinosi i ribarska flota, koja se smatra najrazvijenijom i najboljom u Grčkoj.
Loutra Gialtra je jedno staro selo na samom severu ostrva Evia. Ovo seoce locirana je na oko 2km od mora. Ono što je potrebno napomenuti da je ovo malo i simpatično seoce i ribarsko mesto, spa mesto kao i opštinska oblast.

Što se tiče turističkih sadržaja a posebno plaže, ovo mesto se ne može tim pohvaliti. Plaža je mala i izuzetno uska, skoro da je i nema. Na njoj se najčešče kupa lokalno stanovništvo.

Loutra Gialtra je na nadmorskoj visini od 149m. Prema popisu stanovništa iz 1991.godine broj stanovnika je bio nešto malo više od osam stotina osoba, što je u padu za oko tri stotine osoba u odnosu na 1981.godinu.

Ovo malo selo onajčešče posećuje lokalno stanovništvo, turista uglavnom nema a bilo bi interesantno da se vidi. Kkako je ova turistička regija još u razvoju mi se iskreno nadfamo da će i ovo malo mestašce biti posećeno od strane naših turista.Ako se nekim slučajem zateknete ovde, lokacije blizu Loutra Gialtre su drevni grad Atina Diades i sela Agios Georgios Gialtras. Selo Agios Georgios Gialtras je na poslednjem popisu stanovnika imala impresivan broj od samo 26 stanovnika. Seoce je izuzetno mirno i vredno za videti, imaćete osećaj da ste u bajci.

Loutra Gialtra- mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu ovoj destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.73 ( 2 votes)

Pročitajte...

Edipsos-Loutra-Aidipsou-Evia-Evija-Eubea-Grcka-Greece-www.mojagrcka.com-32

Loutra Aidipsou (Edipsos)

Loutra Aidipsou (Edipsos) Edipsos je moderno letovalište koje se nalazi na severozapadu ostrva Evia. Nalazi …

Psaroupoli-Vasilikon-beach-plaza-greece-grcka-Evia-Evija-www.mojagrcka-4

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

nine − eight =