Početna / Centralna Grčka / Evia / Limni -Severna Evija
Limni Evia Evija Euboea greece grcka www.mojagrcka
Limni Evia

Limni -Severna Evija

Limni -Severna Evija

Putovanje se nastavlja kroz opštinu Elimnioi, i sa njenim sedištem u prelepom pomorskom gradu Limni (drevnom gradu Elimnion). Sagrađen visoko amfiteatralno iz Severnog zaliva Evije, ovaj grad ima vekovima dugu istoriju i veliku pomorsku tradiciju.Većina ljudi međutim nije svesna praistorijskih nalaza, drevnih gradova, manastira koji su neki od najstarijih u zemlji, hramova koji datiraju iz vremena Homera, ostatke vizantijskih građevina, koje su i dalje očuvane i koje su locirane na ovom mestu. Mada svakako, ako nista drugo, svi ovi elementi doprinose daljim istragama.
Drevni Elimnion prema Tukididu, kao i gradovi pored njega Orobiae i Aegae, najverovatnije su uništeni u zemljotresima, a slikoviti Istorijski i Folklorni muzej Limni je prepun bogatom kulturnom tradicijom tog područja, pa čak uključuje i male arheološke zbirke.

Ono što treba potražiti i obići jesu poznata iskopavanja ranohrišćanske bazilike u centru Limnija, onda Crkva Agios Ioannis Katounia, Manastir Agios Nikolaos Galatakis u podnožju planine Kandili kao i Manastir Presvetog Davida (Blessed David).

Obiđite i Mletačka kućna Kula (The Venetian Tower house) u Rovies-u, Stefani zamak čije ruševine datiraju iz klasičnih vremena na Mourtiasu.

Takođe uživajte u prelepom vodopadu reke Drymona koji nalazi na nadmorskoj visini od 580 metara. Vodopad je 15 metara visoko smešten između visokih jela i borova. Posetite ovo magičo mesto i uverite se u njegovu umirujuću energiju.Uživajte i u prelepim plažama Limni i Rovies. Postoje mnogi zanimljivi poljoprivredno turistički objekti u širem području opštine Elimnioi. Treba ih potražiti.

Limni – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu ovoj destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 1.65 ( 1 votes)

Pročitajte...

Edipsos-Loutra-Aidipsou-Evia-Evija-Eubea-Grcka-Greece-www.mojagrcka.com-32

Loutra Aidipsou (Edipsos)

Loutra Aidipsou (Edipsos) Edipsos je moderno letovalište koje se nalazi na severozapadu ostrva Evia. Nalazi …

Psaroupoli-Vasilikon-beach-plaza-greece-grcka-Evia-Evija-www.mojagrcka-4

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Psaroupoli i Vasilikon plaža

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eleven + 3 =