Lihnos plaža

Lihnos plaža

Foto: www.lichnosbeach.gr

Lihnos plaža je za mnoge najbolja u okolini ali se do nje stiže pešačenjem kroz maslinjake i spuštanjem niz strminu ili brodićem za 8 evra (povratna karta).Udaljena je oko 4km od centra Parge. Šetnja kroz maslinjak traje oko 50-60 minuta. Lihnos plaža je dugačka oko 1300 m. Lihnos se nalazi u lepom i mirnom zalivu. Okružena je hotelima i aparmanima, ponekom tavernom i auto kampom. I do plaže Lihnos se može stići brodićem koji polazi iz luke u Pargi ili kolima jer postoji asfaltni put do plaže.

Plaža Lihnos je peščana, povremeno šljunkovita sa dužim plićakom. Ono što je interesantno je da se ležaljke koriste besplatno uz naručeno piće koje košta od 3 -7 evra. U jednom delu je kamp sa prijatnom hladovinom a u krajnjem delu je nekoliko nudista.

Na plaži se nudi širok izbor sportova na vodi: ronjenje, skijanje na vodi, surfovanje, paraglajding, ribolov.. Plaža ima kristalno čistu, tirkiznu vodu i jedna je od omiljenih kod turista. U blizini plaže Lihnos se nalazi čuvena pećina Afrodita do koje možete stići za 5 minuta ako iznajmite pedolino za vodu ili čamac.

Plaža: pesak i šljunak

Lihnos plaža – mapa
Parga

Ulice krivudave i strme, sve krcato malim radnjicama, tavernama, šarene kućice, sve u cveću, najlepši vidikovci i plaže kao sa razglednice – to vam je Parga! Skoro svaki objekat je ukrašen bugenvilijama koje u slapovima padaju po prelepim kapijama i prozorima nezvanično su zaštitni znak Parge.

Parga je mesto za odmor ali i noćni provod moramo napomenuti. Ima svoju publiku u svim kategorijama turista od starih do mladih. Od onih koji uživaju u miru do onih koji vole noćni život. Mnogo noćnih barova i restorana osvetljenih svećama pored mora, picerije, poslastičarnice (u kojima je čuven njihov sladoled, liker od limuna i baklava) tradicionalne taverne sa grčkom muzikom, klubovi. Iako je mesto malo, sve je tu blizu nadohvat ruke, sjajno turistički organizovano.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

Pročitajte...

Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža Foto: www.flickr.com/photos/siradavis Sarakiniko plaža se nalazi 19 km od Parge, i spada u jednu …

Krioneri plaža

Krioneri plaža Foto: https://villacoralli.com Krioneri je glavna gradska i peščana plaža u centru grada a svega …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

5 × 5 =