Lefkimi Krf
Lefkimi Krf, Foto: Wikipedia

Lefkimi

Lefkimi

Odlazak na Krf nikako ne spada u obično turističko putovanje.Letovanje na ovom ostrvu je ujedno i prilika za upoznavanje mnogih atraktivnosti, koje nisu samo prirodne lepote. Svoj boravak na Krfu možete da upotpunite tako što ćete ga sagledati sa više strana. Ovde su napisane neke od najtužnijih, ali i najveličanstvenijih stranica srpske istorije.

Kada krenete prema jugu iz grada Krf, prolazite kroz Perivoli, a zatim stižete u Lefkimi, veliko, lepo mesto, gde na svakih deset metara vidite po neku crkvu. Kažu da je ovo mesto poznato po tome što je nekad davno, 434 godine pre Hrista, ovde Krfska „mornarica“ pobedila Korinćane.

Sam Lefkimi je podeljen na dva dela zahvaljujući istoimenoj rečici (kanalu) koja ovuda protiče, dovoljno široka da tuda plove barke i čamci. Tu blizu, malo van Lefkimija, nalazi se njegova luka gde pristaju trajekti iz Igumenice, ali neuporedivo manja (i manje značajna) od luke koja se nalazi u Krfu.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ono što svakako treba napomenuti je da je ova plaža i mesto preporuka za mlade i željne noćnog života i zabave. Nikako za porodice sa decom. Blizina Kavosa, koji je poznat kao atraktivna turistička destinacija za mlade, čini da i Lefkami je nešto slično.

Krfom krstare ostrvski autobusi; neki od većih hotela imaju i svoje sopstvene minibuse koji nekoliko puta na dan dovoze goste do grada Krfa. A kada ulazite kolima u Krf, odmah iza stare luke (nova tvrđava vam dođe sa desne strane) naići ćete na parking – što će vas koštati 3 evra (bez brojanja koliko sati ostajete). Vrlo je nezgodno kada je taj parking popunjen, pa krenete u grad Krf (u centar, novog dela grada) ne biste li našli mesto za vaš auto. Tu možete da uletite u ogromnu kolonu, da prođete ceo krug oko grada Krfa i da opet ne nađete parking.

Mesto je tipično grčko, ima plažu, restorane, kafiće, hotele i ostale sadržaje u funkciji turizma.
Lefkimi – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.17 ( 3 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

two × four =