Lakka (ostrvo Paxi)

Laka

Foto: http://www.paxoslife.co.ukLaka (Lakka) je severna luka Paksosa u obliku sjajne potkovice, okružena uzvišenjima prekrivenim stablima maslina i čempresa. Zaliv koji je skoro potpuno zaklonjen od otvorenog mora je odličan za kupanje, sportove na vodi i za privez brodova, uključujući i preko noći. Ime je dobila po stanovnici Soulio porekla – Souliotesima (ratničko pleme iz okoline Soulitesa, naselja u Epiru) koji su od Ali-paša pobegli u Paki. U Laki ćete naći kameni svetionik izgrađen 1832. godine, na visini od 36 metara, i uzdiže se 108 metara od nivoa mora.

Laka čini da se osećate razmaženo zbog brojnih barova i taverni kopje pružaju bogat izbor izbor veoma dobrih jela Grčke kuhinje. Veoma je dobro povezana s drugim delovima Paksosa taksi vozilima i kopnenim i morskim putem.Laka se nalazi na glavnoj ruti autobuske linije koja vodi ka drugim delovima ostrva.
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 0.75 ( 1 votes)

Pročitajte...

Monodendri plaža (ostrvo Paxi)

Foto: http://paxos-map.com Monodendri Plaža: Monodendri je divna uvala, 9 km severno od Gajosa. Okružena je bujnim …

Plaža Logos (ostrvo Paxi)

Plaža Logos Foto: www.pinterest.com/Getty/Lonely Planet via The Guardian Plaža Logos: jedna od najmanjih i najživopisnijih plaža …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *