Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Ksanemo plaža, Skiatos

Ksanemo plaža, Skiatos

Ksanemo plaža, Skiatos

Foto: www.holidayify.com
Skiatos je vrlo zeleno ostrvo pokriveno gustom borovom šumom i smatra se zaštićenom zonom. Nalazi se odmah preko puta Evije i obale Tesalije, istočno od Piliona i zapadno od ostrva Skopelos. Skiatos je najmanje ali najkosmopolitskije ostrvo ovog arhipelaga i nalazi se u severozapadnom Egeju, na samo dva i po sata vožnje trajektom od Volosa.Najzapadnije je ostrvo u skupini. Ima oko 70 lepih, mahom peščanih plaza. Grad Skijatos: grad Skiatos je jedino naselje na ovom ostrvu koje je ujedno luka i glavni grad ostrva.

Plaža Ksanemo se nalazi na oko 3 km od centra Skiatosa, pored avionske piste aerodroma Aleksandros Papadiamantis. Možete prošetati ukoliko ne želite da se vozite gradskim prevozom. U pitanju je druga linija koja vozi ka plaži Ksanemo i manastiru Evangelistria.

Ksanemo možda nije najlepša plaža na Skiatosu, ali je svakako kao atrakcija nešto što nikako ne biste smeli da propustite. Nalazi se blizu samog centra grada, pa biste mogli da je posetite kako biste razumeli o kakvoj se atrakciji radi.

Kao što smo već spomenuli plaža ne spada u grupu najlepših plaža na ostrvu. Međutim, ono što je svima interesantno je blizina aerodromske piste. Bukvalno dok se sunčate na plaži iznad vaše glave poleću i sleću avioni. Ukoliko Vas je ovaj podatak zainteresovao, savetujemo da plažu posetite petkom ili subotom jer su tada letovi češći. Ksanemo je u većoj meri šljunkovita plaža i nema prirodnog hlada. Još jedna otežavajuća okolnost za neplivače su jače struje. Iz ovih razloga porodicama sa decom i neplivačima savetujemo da posete druge plaže za kupanje i plivanje.

Na plaži postoji bar i dovoljan broj suncobrana i ležaljki koje uglavnom nisu zauzete. Blizu je centra grada, pa je uglavnom izbor ljudi koji su u blizini smešteni.Ukoliko duva vetar umeju da budu malo veći talasi i jače struje, stoga možete zateći po nekog surfera koji pokušava da uhvati dobar talas. Ukoliko niste dobar plivač savetujemo da se držite plićaka ili da odete na druge plaže.

Ksanemo plaža, Skiatos – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 × four =