ga('require', 'GTM-WVWQTZF'); 2. korak: Smanjite treperenje stranice Zahvaljujući ovom fragmentu korisnici vide samo sadržaj varijante i treperenje stranice je minimalno. Saznajte više Kopirajte kôd u nastavku
Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Kriopigi plaža
kriopigi beach plaza kasandra.5
kriopigi beach plaza kasandra.5

Kriopigi plaža

Kriopigi plaža

Na istočnoj obali poluostrva Kasandra, na sredokraći između letovališta Kalitea i Polihrono, na 89. km od Soluna, namernika dočekuje turističko naselje Kriopigi, sve popularnije letnje odredište na turističkoj mapi Halkidikija. Naselje, čije ime u prevodu znači hladan izvor, broji oko 500 žitelja, da bi se tokom turističke sezone višestruko uvećalo. Čine ga stari i novi grad, svaki sa svojim osobenostima i prekrasnim pogledom na zaliv Torones i udaljenu Sitoniju (drugi prst Halkidikija).

Drugi, noviji deo Kriopigija, spustio se uz samu obalu mora, sa bogatom turističkom ponudom za svačiji ukus i džep. Hoteli, borovi, tavern i restorani pa i supermarket sa bazenima i sportskim terenima, samo su deo turističke ponude, kojoj treba dodati bogatu ponudu suvenira i domaćih proizvoda. U ponudi su i gastronomski specijaliteti od ribe do jarećeg pečenja i svinjskog mesa.

Peskovite plaže Kriopigija, kraj bistro i čistog mora se naizmenično sužavaju i šire, pretežno sa plitkom vodom, što je izuzetno povoljno za porodice sa malom decom. Deo plaže natkriljuju borove šume koje se spuštaju do same obale ispunjene tavernama i kafićima i raznobojnim ležaljkama. Tako da popodne veći deo plaže bude u lepoj hladovini. Plava zastava EU je znak visokog standard uređenosti i čistoće plaže.

Kriopigi beach – mapa

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.55 ( 2 ocena)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − seven =