Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Krifi Amos plaža, Skiatos

Krifi Amos plaža, Skiatos

Krifi Amos plaža, Skiatos

Foto: www.flickr.com/GreeceMad

U plavetnilu Egeja, smešten je biser severnih Sporada, najzapadnije ostrvo Skiatos. Skiatos ostrvo je povezano trajektom sa Volosom i sa ostrvom Skopelos. Aerodrom na ostrvu Skiatos je jedan od najmanjih u Evropi tako da su sletanja prilicno uzbudljiva. Avionska veza sa Atinom postoji tokom cele godine.Ostrvo ima samo jedan asfaltirani put koji povezuje sva cetiri naselja na njemu. Grad Skiatos je čestim autobuskim linijama povezan sa Kukunariesom, drugim po velicini gradom na ostrvu. Pored Tasosa i Zakintosa, Skiatos je jedno od najpopularnijih grčkih ostrva kod nas.

Krifi Amos jedna je od lepših plaža na severo-zapadnoj strani ostrva Skiatos, koja privlači prvenstveno one koji su spremni da pešače kako bi na kraju uživali u njenoj lepoti do zalaska Sunca. Krifi Ammos u prevodu znači skriveni pesak, u šta se najbolje možete uveriti ukoliko ste poneli masku za ronjenje!

Put do same plaže je vidno obeležen, pomalo naporan za one koji nisu spremni da pešače. Nije neka od centralnih turistički poznatih plaža ali je svakako naša preporuka da je vidite.Prilaz plaži je sledeća stvar koja može da vas odbije ukoliko nemate avanturističkog duha, strmo je i ne baš najbolje uređenopa na to treba da obratite pažnju, i svakako nije interesantno a ni praktično da se uputite tamo sa malom decom. Međutim ono što vas tamo čeka će zadovoljiti sva vaša čula. Miris divljeg origana i mora u vazduhu mami da se spustite na plažu i tamo provedete celi dan. Ukoliko se odlučite da se spustite do plaže, potrudite se da imate adekvatnu obuću za svaki slučaj.Plaža Krifi Amos je upravo zbog svoje izolovanosti i manjeg broja turista sačuvala svoju prirodnu lepotu. Plaža je peščana, dok se u plićaku nalazi krupno kamenje. S obzirom da na plaži nema prirodnog hlada, najbolje je da iznajmite suncobran ili da potražite hlad u taverni koja se nalazi na samoj plaži.

Krifi Amos plaža, Skiatos – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

18 − 6 =