Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Kriaritsi plaža, Sitonija

Kriaritsi plaža, Sitonija

Kriaritsi plaža, Sitonija (istočna Sitonija- Sikija)

Foto: Google maps/Heike EcklRastojanje od Beograda do Nikitija je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.
Sitonija je centralni prst u poznatoj i karakterističnoj geografiji Halkidiki regije. Sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Na samoj Sitoniji dominiraju dve planine, Itamos i Dragudelis. Za one aktivnije turiste ovo je sjajan dodatak uz plaže jer su ova dva zaštićena prirodna lokaliteta ispresecana biciklističkim i treking stazama, a pogled sa vrha je fenomenalan.

Sitonija ima čak 13 plaža koje su nosioci Plave Zastave, međunarodnog priznanja koje označava plaže sa najvišim kvalitetom vode, okruženja, održavanjem, čistoćom i uslovima na plaži. Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj.
Na Sitoniji ćete pronaći sve veće supermarkete kao što su Lidl i Masutis pa je snabdjevanje vrlo lako i povoljno uz velik izbor. Naravno, manjih prodavanica, voćara, pekara i sl. ima uglavnom svuda tako da neke svakodnevne stvari i namirnice možete pokupiti u povratku sa plaže.Kriritsi plažu zapravo čine 3 uvale, koje su medjusobno odvojene stenama i kamenjem.  Ovu plažu posećuju nudisti.  Plaža je sa sitnim žutim peskom, tirkiznom plavom vodom. Za ljubitelje fotografije su nezaboravni izlasci sunca, kao i pogled na planinu Atos i malo ostrvce.

Lokacija: Do plaže se malo komplikovanije dolazi kroz splet lavirinta. GPS(N40.0260905/E24.0164388)

Plaža se nalazi južno od mesta Sarti i jugoistočno od Sikije.Sadržaj: suncobrani sa ležaljkama

Kamp

Toalet

Restorani i bar

Na Sitoniji ćete pronaći sve veće supermarkete kao što su Lidl i Masutis pa je snabdjevanje vrlo lako i povoljno uz velik izbor. Naravno, manjih prodavanica, voćara, pekara i sl. ima uglavnom svuda tako da neke svakodnevne stvari i namirnice možete pokupiti u povratku sa plaže.

Kriaritsi plaža, Sitonija  – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.28 ( 2 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

five × five =