Krf - informacije
Krf - informacije

Krf – informacije

Krf – informacije

Krf je prelepo ostrvo u Jonskom moru, koje se može pohvaliti bujnom vegetacijom, prekrasnim plažama, zapanjujućom arhitekturom i istorijom, živopisnim selima, bogatim noćnim životom i kosmopolitskim načinom života.Nalazi se na krajnjem severozapadu Grčke u Jonskom moru, a na 2 km severno od njega nalazi se albanska obala. Krf je mnogo bliže albanskoj obali nego obali Epira, njemu najbliže grčke periferije na istoku. Južno od Krfa nalaze se druga Jonska ostrva, a najbliža su mu Paksi i Antipaksi.

Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po ćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. U Homerovoj Odiseji čitamo da je Odisej ovde našao utočište na kraju svojih lutanja, gde su ga ugostili kralj Alkinos i njegova ćerka Nafsika.

Zašto ići na Krf– Ostrvo Krf je bilo među prvim ostrvima  koja su se okrenula turizmu te danas ima sve što bi njegovi posetioci mogli poželeti. Obiluje prelepim i raznovrsnim plažama.

– Zbog blage mediteranske klime i velike količine padavina tokom zime, ostrvo obiluje bujnom vegetacijom i divljim biljkama – zbog toga je Krf jedan od najzelenijih ostrva Grčke.

– Iako je turizam razvijen u priobalnom delu ostrva, u unutrašnjosti se nalaze  netaknuta sela koja su uspela da sačuvaju svoju autentičnost i starinski šarm.

– Grad Krf se razvio između dve tvrđave, obiluje prekrasnim italijanskim i francuskim građevinama, vizantijskim crkvama i trgovima punim cveća – sve to ga čini gradom neopisive lepote i šarma.

– Krf – zemlja srpskog spasa i vaskrsnuća. Kada kažemo Krf ne možemo a da ne budemo emotivni prema njemu, zbog najdramatičnijih dogadjaja srpske istorije dvadesetog veka.

Mesta na ostrvu: grad Krf, Gouvia, Dassia, Ipsos, Nissaki, Kassiopi, Acharavi,Roda, Sidari, Palekoasrica, Glifada, Agios Gordos, Agios Geordios, Kavos, Lefkimi, Moraitika.
Naši turisti najčešće posećuju Dassiu, Ipsos, Gouviu i Kassiopi, a poslednjih godina i ostala mesta. Naš savet je obavezna poseta prelepom gradu Krfu, ostrvu Vidu, prelepoj Paleokastrici, Kassiopiju i Sidariju.

Koristan savet:

Obratite pažnju da agencije naplaćuju od 20 evra pa naviše za organizovani prevoz do ostrva Vida, a jednostavno možete otići do grada Krfa, pa se spustiti u pristanište (par minuta hoda), i za svega 1 ili 1.5 evra otići redovnom linijom do ostrva. Eto jednog besplatnog saveta, koji vam može uštedeti dosta novca, a koji kasnije možete mudro investirati u giros.10 Komentara

 1. Poštovani,

  Da li mi mozete reci da li postoji neki bus prevoz do ovih plaza ili postoji samo opcija rent-a car?

  Hvala

  • Postoji lokalni prevoz na Krfu, ali je spor. Ne znamo gde idete, ni na koje plaze mislite. U svakom slucaju se preporucuje auto po Krfu, jer su osim grada Krfa, sva mesta izuzetno mala. Ljudi koji zele da budu blize gradu,idu u Dassiu ili Guviju. Pozdrav

 2. Molila bih za preporuku gde da ptespavamo na putu ka Krfu,prosle godine smo bili na Metorima,ove godine bi zeleli opet negde gde je interesantno da prenocimo

  • Postovana Svetlana,mi smo prosli tim putem pre sedam dana,pa smo nastavili ka Lefkadi. Mi smo isto nocili na Meteorima,ali imamo jednu lepu ideju. Pre nekoliko godina smo bili u mestu Janjina,koje se nalazi isto na putu ka Krfu. Mozda je malo dalje od Meteora,ali je veoma interesantno,ima lepo jezero sa ostrvcetom do koga se dolazi camcem,ima interesantnu pecinu… Mozda negde u Makedoniji, mi svratimo nekad na Dojransko jezero – interesantno je i jeftino… Mozda Solun, uskoro krecu rasprodaje… Sve to zavisi pre svega od Vasih interesovanja i mogucnosti. Lep provod zelimo, na Krfu cete sigurno uzivati, a kad se vratite, budite slobodni da napisete neko svoje iskustvo za turiste koji tek planiraju da obidju ovo prelepo ostrvo.

 3. Obišao sam celo ostrvo,kao i Παξοί,topla preporuka svima vama koji planirate da idete na odmor,obavezna poseta Paksos,Antipaksos,Gaios,Paleokastrica,ja sam bio smešten u južni ag.georgias prelepo i najlepša duga plaža.

 4. Bili smo na Krfu i stvarno je predivno!

 5. Ovo leto smo bili na Krfu, i proveli se fantasticno, Krf je jedno od najlepsih grckih ostrva!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *