Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sitonija / Kohi plaža, Sitonija

Kohi plaža, Sitonija

Kohi plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Plaža Kohi je deo kompleksa Porto Carras. Prostire se na 450m. Veći deo plaže je sa ležaljkama i suncobranima, negde i u četiri reda. Kohi je peščana plaža sa sitnim kamenčićima i naglim ulaskom u dubinu. Ovo je jedna od najmodernijih i najpopularnijih plaža na Sitoniji, sa daščanim prilazima svim delovima plaže, belim ležaljkama, suncobranima napravljenim od trske, terenom za odbojku na pesku, kabinama za presvlačenje, tuševima za dodatno osveženje, lazy beds jastucima za lenčarenje i uživanje.


Na plaži se nalazi i Kohi bar, jedan od najpoznatijih barova na Halkidikiju, po kojem je i plaža dobila ime. Najam suncobrana sa dve ležaljke ovde je 8€ bez obzira na piće koje poručite, a cena 17 vrsta kafe se kreće između 3 i 7€, vode i koka kole oko 4€, ceđena pomorandža 5€, dok pivo staje 5-7€. Mali šejker će vas koštati 30, a veliki 50€, a kokteli (bloody mary, cubata, mojito, margarita, ginger…) 10€. Boca vina iz vinarije Porto Carras je od 22-30€. Boca Asti Martini šampanjca košta 70, Moet&Chandon 140, a Don Perignon 270€.

Ova plaža je plaža Porto Karasa. Nalazi se par kilometara južno od Neos Marmarasa i do nje se dolazi kroz hotelski kompleks. Kada prođete marinu, nastavite levo stazom ka peščanoj plaži, čiste vode sa peščanim dnom. Plaža, kao i sve Porto Carras plaže ima plavu zastavicu iz godine u godinu. Od sadržaja na plaži ima svega i dobro je organizovana, tako da može primiti dosta kupača i nikada nije gužva.

Južni deo plaže pripada pomenutom hotelskom komplesku Porto Carras i u njegovom sastavu postoje tri plaže sa plavom zastavicom, od kojih je samo jedna (Kohi plaža) na raspolaganju posetiocima koji nisu gosti hotela. Ulaz u kompleks se plaća od 3 do 10€ po osobi u zavisnosti od perioda u sezoni. S obzirom da je u privatnom vlasništvu ovog kompleska veliki deo obale između Marmarasa i Toronija, hotelu pripada još dvadesetak manjih i divljih uvalica do kojih možete doći ili pešice ili biciklom, ali isključivo kroz kompleks.


Skretanjem desno nastavljate putem koji vodi do marine, odnosno do hotela Meliton i Sithonia dok put levo vodi do južnog dela marine, ronilačkog centra i plaže i beach bara Kohi. Ovaj se put jednim delom penje u brdo gde se nailaze dva vidikovca sa fantastičnim pogledom na celu marinu i hotel Meliton. Jahte posmatrane iz ovog ugla slika su koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa svakako iskoristite priliku za doživljaj koji nije uobičajena slika.

Na južnom kraju plaže Kohi je brdašce iza kojeg je poslednja uvala onog fantastičnog niza od 17 egzotičnih plažica. Kohi je celom dužinom peščana (sitni kamenčići) sa brzim prelazom u dubinu čistog tirkizno plavog mora.

Kohi plaža, Sitonija – mapa
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 2 votes)

Pročitajte...

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Agios Mamas plaža, Sitonija

Agios Mamas plaža, Sitonija Foto: www.newgreece.ru Agios Mamas je zapravo selo koje se nalazi na poluostrvu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × four =