Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skiatos / Kehria plaža, Skiatos

Kehria plaža, Skiatos

Kehria plaža, Skiatos

Foto: http://www.skiathosgardencottages.gr

Naizgled malo ostrvo, Skiatos, čiji je prečnik oko 18 km, može Vas ponekada zavarati da ćete ga obići za dva dana, i da je to samo još jedno u nizu Grčkih ostrva. Dok se približavate ovom ostrvu, idući trajektom iz pravca Volosa, ugledaćete brojne plaže, bujno zeleno rastanje, ali i pitome predele, koji mu omogućuju da gotovo cela južna obala ima izgradenu, razudenu infrastrukturu.Za razliku od mnogih fensi i urbanijih mesta, na plažama Skiatosa imate dovoljno “slobodnih površina” za svoj peškir i debeli hlad u pozadini, pa niste u obavezi da koristite ležaljke i suncobrane, što vam neće biti mrsko ako nakon 2 sata odlučite da promenite plažu. Gotovo sve plaže imaju taverne, gde su cene zaista pristojne.

Kehria plaža je daleko od najpopularnije plaže na ostrvu Skiatos, ali je definitivno najopuštenije mesto na kom možete uživati na obali mora uz neko osvežavajuće piće i laganu mediteransku hranu u obližnjoj taverni.

Ono što nije najlepši deo priče je to što put do Kehrie plaže nije baš u najidealnijem stanju.

Gradski prevoz ne vozi do Kehrije, najdalje što možete stići je do Trulosa pa se uputiti putem kroz maslinjake i šumu što može da bude samo po sebi poseban doživljaj. Mi smo probali i ne savetujemo vam da pešačite do Kehrie ukoliko niste u kondiciji.

Najbolje rešenje je da dodjete sa brodićem kojim se organizuju izleti u lokalnim agencijama i skratite sebi muke.

Daleko je od najorganizovanije, ali je ambijent takav da će vas u potpunosti opčiniti. Plaža nije velika, a samim tim nema ni velike gužve na njoj, pa ćete na miru moći da uživate u prelepom letnjem danu na Skiatosu. Postoje ležaljke i suncobrani koje možete rentirati. Na samoj plaži postoji taverna u kojoj možete da uživate u piću, laganoj hrani i pogledu na predivno more. Atmosfera je takva da ćete se zaista osećati kao kod kuće.Kada spojite egzotiku, opuštajuću atmosferu, dobru hranu i tirkizno more dobijete Kehriu. Ne zaboravite da napravite fotografije za uspomenu na ovaj čarobni kutak za uživanje. Ovde fotografije ispadaju kao one sa najdivnijih razglednica iz Grčke.

Kehria plaža, Skiatos – mapa
Ocena smeštaja

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/andbog Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu …

Kolios plaža, Skiatos

Kolios plaža, Skiatos Foto: www.flickr.com/Sheepsheds Skiatos je ostrvo na kome ćete se dobro provesti i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 + ten =