Regija Kavala

Regija Kavala

Prefektura Kavala nalazi se na severu Grčke i obuhvata severnu obalu Orfanskog zaliva. Više od 130 000 ljudi živi u okrugu, a najveći procenat (oko 60 %) u glavnom gradu – Kavali.Od 2011. godine prefekturi ne pripada ostrvo Tasos, koje sada predstavlja zasebnu prefekturu. Najveći gradovi su Kavala i Hrisupoli, a našim turistima posebno značajan i Keramoti iz kojeg, pored trajekta iz grada Kavale, polazi trajekt za Tasos. Cene trajekta za Tasos, kao i detaljna objašnjenja možete pročitati OVDE.

Značajna mesta: grad Kavala, Philippi, Ormos Prinou, Keramoti. Grad Philipi osnovan je od strane kralja Makedonije Filipa II, oca čuvenog Aleksandra Makedonskog.Kavala-01

Iskopavanjima su pronađeni tragovi praistorijskih naselja i praistorijskog čoveka. U starogrčkom vemenu, područje je slabije razvijano, zbog svog geografskog položaja. Kasnije, za vreme rimskog carstva, ovaj kraj se razvija, kao prometno mesto na putu Ignjacija.Regiju Kavala 1383. godine zauzimaju Osmanlije, koje ostaju 5 vekova.

Godine 1912. godine regija postaje deo Grčke, da bi već 1913. na kratko bila pod okupacijom Bugarske, i potom opet vraćen Grčkoj.

Za vreme grčko-turskih ratova (1922.-23.) dolazi do iseljavanja turskog stanovništva, tako da je stanovništvo postalo isključivo grčko.

 Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 1.75 ( 2 votes)

Pročitajte...

Kalamitsa plaža

Kalamitsa plaža Kalamica je odlično uredjena gradska plaža u samoj Kavali koja se nalazi na …

Ammolofoi plaža

Ammolofoi plaža Na oko 17 kilometara od Kavale nalazi se Amolofi plaža u blizini mesta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 3 =