Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Kasandra – informacije

Kasandra – informacije

Kasandra

Kasandra (Kassandra) je prvo i najnaseljenije puluostrvo Halkidikija. Odlikuju ga čisto plavo more, plaže koje poseduju “Plavu zastavicu”, tradicionalna sela, moderna turistička naselja i drevni vizantijski spomenici. Za naše turiste najpopularnija mesta su Pefkohori, Hanioti i Polihrono, a poslednjih godina se povećava ponuda i u drugim mestima (Fourka,  Kriopigi, Kalithea…)Poluostrvo se proteže 50 km u dužini u pravcu severozapad- jugoistok, a maksimalna širina poluostrva je 15 km. Za razliku od susedne Sitonije i Atosa ovde nema visokih planina i brežuljaka i najveća nadmorska visina je 353 m. Kasandra se nalazi između dva zaliva Toreneos na istoku, i Teramaikos na istoku. Danas Kasandra ima 44 naselja sa više od 13.000 stanovnika, i oko 100.000 turista godišnje. U avgustu ovde može da bude poprilična gužva, a najveći broj turista dolazi upravo iz Srbije. Nemojte se iznenaditi kada ispred restorana vidite tablu „Govori srpski da te konobar razume“.
Istočna obala: Nea Potidea, Nea Fokea, Afitos, Kalithea, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Paliouri.

Zapadna obala: Nea Plaia, Flogita, Nea Moudania, Sani, Siviri, Furka, Posidi, Kalandra, Nea Skioni, Lutra.

Istočna obala je izuzetno popularna kod naših turista, ima nešto mirnije i toplije more. Zapadna obala okrenuta je ka Solunu, popularna je kod Grka, pre svega Sani resort.

Unutar Kasandre se nalazi tradicionalna sela Kasandria i Kasandrino. Kasandra poseduje bele peščane plaže, raznovrsne taverne, kafiće, moderne hotele, apartmane, tako da pruža sve što je potrebno za kvalitetan odmor.Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.55 ( 3 votes)

Pročitajte...

Trikorfo plaža, Sitonija

Trikorfo plaža, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Reon Trikorfo nalazi se na poluostrvu Sitonija na 3km od …

Psakoudia plaža, Sitonija

Na 80km jugoistočno od Soluna, prema Neos Marmarasu, između dva poluostrva Kasandre i Sitonije nalazi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 + 9 =