Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Kaminaki plaža, Krf
Kaminaki plaža, Krf
Kaminaki plaža, Krf, Foto: http://www.agnitravel.com

Kaminaki plaža, Krf

Kaminaki plaža, Krf

Kaminaki se nalazi severoistočnoj obali ostrva Krfa. Od grada Krfa udaljen je oko 22km.Kažu da je to još jedna od predivnih plaža Krfa sa belim šljnukom i tirkiznim morem. Ulazak u vodu je postepen. More je ovde zaista toplo tako da se ljubiteljhi vansezonskog odmora mogu častiti ovom poslasticom od plaže i u oktobru.

Inače, Kaminaki je divno, skoro netaknuto seoce sa sjajnom plažom i kristalnim morem.To je ovo što će vam se urezati su sećanje. Kaminaki plaža ima dve taverne i mini market tako da vam je ovde sve dostupno. Na plaži su dostupni svi vodeni sportovi i to će posebnno iznenaditi sve ljubitelje sportiskih aktivnosti. Čak i u sezoni ovde nije velika gužva tako da nesmetano mogu da uživaju u sportovima . Savršeno plaža Kaminaki je naša preporuka za porodice sa malom decom i za sve one koji vole mir i tišinu.

Kaminaki – mapa
Krf

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Grad Krf je jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura.Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pružiće Vam poseban ugođaj u toku večernjih šetnji. U gradu Krfu nalazi se Srpska kuća a nedaleko od grada i ostrvo Vido na kome se nalazila bolnica za Srpske vojnike koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije, u I svetskom ratu. Veliki broj srpskih ratnika je sahranjen u moru kraj ostrva u “plavoj grobnici”.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

5 × one =