Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Kalamitsi, Sitonija

Kalamitsi, Sitonija

Kalamitsi, Sitonija (Kalamici)

Foto: www.sithoniagreece.com

Kalamici je čarobno malo mesto na krajnjem jugu Sitonije. Udaljen je od Soluna oko 150 km, 30 km od Neos Marmarasa i 15 km od Sartija na istočnoj obali. Mesto se preporučuje za sve one koji vole mirniji porodični odmor, bez noćne buke i noćnog života. Ima veliku prostranu peščanu plažu, sa malim ostrvcetom do kojeg lako možete doplivati. Zapravo u Kalamiciju postoje 3 plaže, a oko centalne i najveće se razvilo mesto Kalamici sa puno kafićia, taverni,privatnog i hotelskog smeštaja.Za one koji traže velike prodavnice i ostali šoping to nećete naći u Kalamiciju. Nabliži veći market je Carrefour u mestu Sikija, nedaleko od Kalamicija. Sve jeftine prodavnice na Sitoniji su skoncentrisane u mestu Nikiti (Lidl, Galaksi i Masoutis).

Kalamitsi plaža

Ova mala prelepa uvučena plaža je jedna od najlepših na Sitoniji. Plaža poseduje beli sitan pesak, a sa plaže se pruža pogled na malo kameno ostrvo, do kojeg je lako doplivati sa kopna i popeti se na vrh do male kapele.

Gotovo duž cele plaze se nalaze kafici i taverne sa lezaljkama i suncobranima. U sa strane su vrlo impresivne stene za penjanje.  Zbog svog uvučenog položaja, voda u Kalamiciju je nešto toplija.  Popodne može da bude gužva, i da nemate mesto za parking.

Lokacija: Glavnom magistralom južno od Tornija i Porto Koufo (oko 10 min) se spuštate u Kalamici. Samo sledite potokaz.

Sadržaj: suncobrani sa ležaljkama

Restorani i kafici

Sportovi na vodi

Toalet

Kamp

ProdavnicePlaža u Kalamiciju poseduje plavu zastavicu, ima sitan pesak i idealna je za malu decu. Duž čitave plaže postoje barevi sa ležaljkama i suncobranima,koji se dobijaju na korišćenje uz plaćanje pića. Plaža je dovoljno prostrana, tako da ima puno mesta i za turiste koji ne žele da plaćaju iznajmljivanje ležaljki na plaži.

Kalamici se preporučuje za ronjenje zbog čiste vode i prelepih stena koji se nalaze na obodima plaže. Takodje ovde ima dosta ribe u moru, tako da je pecanje vrlo popularno.

Kalamitsi – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.68 ( 5 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Jedan komentar

  1. PRELEPA MESTA , PRELEPO MORE I ZATO VOLIM GRCKU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

16 − ten =