Ipsos Krf
Ipsos Krf, Foto: www.apartmentscorfu.com

Ipsos

Ipsos

Na ostrvu idealnim za vaše letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala, a čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…Ipsos je poznato letovalište na ostrvu Krf. Od malog ribarskog naselja postao je jedan od najmodernijih centara Krfa. 15 km od grada Krf nalazi se letovalište Ipsos. Plaža Ipsosa je dugačka oko 2 kilometra, delom peščana i delom šljunkovita. Sportske aktivnosti se ovde vrlo često orgnaizuju, a takodje nudi i veliki broj restorana, hotela i apartmana. Ipsos se nalazi na samo 15 minuta vožnje od grada Krfa, tako da vrlo lako možete da koristite sve pogodnosti koje njegova lokacija pruža. Ipsos se smatra prestonicom zabave severnog dela Krfa (na jugu je to Kavos). Puno je barova i kafića koji rade po celu noć. Naravno, postoje i mirni delovi naselja. To znači da u Ipsosu uvek možete da pronadjete i izaberete ono što vam odgovara.

Na samo par kilometra severno od mesta Dasia i Ovo mesto je popularno kod mladje populacije zbog bogatog i burnog noćnog života. U pozadini mesta se uzdiže planina Pantokrator na maslinjacima i voćnjacima.Ipsos poseduje mnogobrojne kafiće, pabove, restorane duž čitavog mesta. Žurke se odvijaju i na plažama. Ko ne voli buku, ovo nije mesto za njega.

Sama plaža nije toliko atraktivna, vrlo je uska uz glavnu magistralu ali ima svoju publiku koja je rado posećuje. Plaža Ipsosa je sjajno turistički organizovana. Duž većeg dela plaže su suncobrani sa ležaljkama kao i organizacija mnogobrojnih sportova na vodi. U blizini plaže nalaze se barovi, restorani i taverne u kojima se možete osvežiti.

Ostrvo Vido je nešto što morate posetiti ukoliko dođete na Krf. (na karti je obeleženo kao ostrvo Ptichia, ili ostrvo zmija; u našoj istoriji i tekstovima može se naći i pod prikladnim nazivom – „ostrvo smrti“)… Pre nego što krenete na Krf, uzmite neku dobru zbirku pesama i pročitajte još jednom čuvenu Bojićevu „Plavu grobnicu“: „Stojte galije carske, sputajte krme moćne…“

Ipsos – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4 ( 2 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

six − two =