Hanioti

Hanioti

Foto: www.visitkassandra.com

Hanioti se nalazi na istočnoj obali Kasandre 105 km od Soluna i svega 2 km od mesta Polihrono. Ovo malo mesto je vrlo živopisno  sa lepo uređenim trgovima, fontanama i šetalištem uz plažu.


Centralni trg sa fontanom je najveća atrakcija u koga se sliva čak šest ulica u Haniotiju. Sve te ulice su pretvorene u pešačku zonu, u kojoj uveče nema saobraćaja. Mesto je vrlo veselo sa bogatim noćnim životom, tavernama, picerijama, restoranima, kafićima, poslastičarnicama. Moglo bi se reći da je smeštaj nešto skuplji u Haniotiju nego u susednim Polihronu i Pefkohoriju.

Ime Hanioti je dobio  po mestu Hania na Kritu, gde je po predanju,  prvi stanovnik,  koji se nastanio na ovim prostorima bio iz mesta Hania. Hanioti spada u najposećenija mesta od strane naših turista. Plaža u Haniotiju je uređena i organizovana plaža, sa čisto belim peskom i poseduje Plavu zastavicu. Ležaljke se iznajmljuju uz plaćeno piće iz obližnjih kafića duž plaže. Na plaži dežuraju i spasioci, a dostupni su sportovi na vodi. Uz plažu se nalaze mnogobrojne taverne i hoteli koji nude vrlo kvalitetan smeštaj.

Hanioti – STREET VIEWIzleti iz Haniotija:

krstarenje zalivom Toroneos (polazak je iz Pefkohorija)

šoping u Solunu i waterland

mogućnost obilaska Svete Gore za muškarce

krstarenje oko Svete Gore

odlazak u Paliuri

grčko veče u mnogobrojnim tavernama

obilazak Meteora

Događaji:

tradicionalni festival 21 maja

Festival narodne umetnosti i kulture u avgustu

Najveći problem u ovom lepom mestu je velika gužva u julu i avgustu, u samom mestu, a pogotovo na plaži.

Hanioti – mapa
Jedan komentar

  1. Ne znam kako je u julu i avgustu jer smo bili u junu 18. Nema gužve u junu, prijatna je klima, voda topla, more čisto. Mesto je mirno bez glasne muzike i kičeraja. Nema gužve ni na putu za obilazak drugih mesta. Baš prijatno za odmor u ovom periodu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *