Grad Kos

Grad Kos

Lokacija: istočni deo ostrvaOpis: grad je mešavina drevne, srednjovekovne i moderne arhitekture koja je dodatno obogaćena velikim brojem zelenih površina. Minjonci su se na Kos doselili u 14. veku p.n.e. Nakon njih su na ostrvo stigli Ahajci a nekoliko vekova kasnije zamenili su ih Dorani koji su i sagradili grad Kos.

Kos je postao deo Istočne kolonije Rimskog carstva nakon 82. g. p.n.e.

Venecijaje preuzela Kos 1204. godine n.e.

Vitezovi Sv. Ivana, koji su se naselili na Rodosu, preuzeli su kontrolu i na Kosu 1315. godine.

Vekovima kasnije vitezovi su sagradili impozantnu tvrđavu koja još i danas stoji na ulazu u luku Kos kao i ostala utvrđenja.Noćni život u Gradu:

Nakon Rodosa Kos je najživlje ostrvo Dodekaneza i nudi velik izbor aktivnosti i zabave. Za noćni provod je najbolje posetiti dve glavne ulice glavnog grada: Diakon i Nafklirou.

Brojni barovi u ove dve ulice sviraju elektronsku muziku ali Hammam Bar nudi grču muziku dok Jazz opera svira jazz i funk muziku. U gradu ima i nekoliko noćnih klubova od kojih su poznatiji Heaven, Kalua i Fashion Club.Svi su barovi otvoreni do kasno u noć a noćni klubovi rade do jutra.

Brojne taverne nude grčku muziku i mogućnost gledanja plesa ili učestvovanju u plesu. Taverne rade do 2 sata ujutro.U turističkim odmaralištima po celom ostrvu takođe postoji mnoštvo barova i noćnih klubova. Bioskop na otvorenom, poznat pod imenom Orpheus, nalazi se u gradu Kosu.Najbliža plaža gradu: Zouroudi

Kos – mapa

 Ocena destinacije

Ocena

Ocenite destinaciju, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Antimachia

Antimachia Lokacija: Nalazi se 23 kilometara od glavnog grada Kosa u srednjem delu ostrva i …

Istorija Kosa

Istorija Kosa Po grčkoj mitologiji Kos je bio sveta zemlja Asklepija, boga zdravlja. Arheološka nalazišta …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

5 − two =