Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Gouvia plaža, Krf
Gouvia plaža, Krf
Gouvia plaža, Krf, Foto: http://www.angelfire.com

Gouvia plaža, Krf

Gouvia plaža, Krf

Krf je najsevernije Jonsko ostrvo, nalazi se na severo-zapadu Grčke u blizini Albanije.Ostrvo se pruža u pravcu sever – jug, i dugacko je oko 70, a široko do 20 kilometara. Severni deo je više brdovit i tu je najviši vrh na Krfu, Pankrator 906 metara nadmorske visine. Idući ka jugu ostrva predeli na Krfu postaju valoviti. Obala je razuđena i prepuna je zaliva i uvala sa vrlo lepim plažama.

Plaže na severu ostrva su šljunkovite dok na jugu preovlađuju peščane plaže. To je vrlo bitno da znate pri odabiru mesta na kom želite da letujete na Krfu. Plaže su prostrane i na severu i na jugu, i čiste a more je toplo, naročito počevši od druge polovine juna. Površina Krfa iznosi oko 580 kvadratnih kilometara, a na njemu živi oko 120 000 stanovnika. Još jedno grčko ostrvo koji nosi naziv „Zeleno ostrvo“, kao i na Tasosu, vegetacija na Krfu je bujna što može da zahvali blagoj mediteranskoj klimi.

Gouvia je na istočnoj obali ostrva, par km severno od grada Krf.Gouvia se nalazi u skoro potpuno zatvorenom prirodnom zalivu. Nekad je bila venecijanska pomorska baza, a danas je vrlo popularna marina za jahte. Ovde postoji nekoliko uskih peščanih i šljunkovitih plaža u uvalama sa plitkom vodom.
Plaža je prostrana i u delovima šljunkovita, u drugim delovima peščana.

Na plaži postoji bogata organizacija sportova na vodi. Blizina grada Krfa čini plažu Gouvia vrlo popularnom destinacijom kod turista.
Razni izleti odavde će upotpuniti vaše letovanje. Tu su izleti van ostrva, pa tako možete obići Albaniju, Zakintos i Lefkadu, i još mnogo toga. Ja sam se odlučio za ostrva Paxos i Antipaxos koja se nalaze nekih 30ak kilometara južno od Krfa i ni malo nisam pogrešio. To morate videti!

Rent-a-car je dobar izbor ako baš nemate svoj auto kojim možete doći do ostrva ali neće vam se isplatiti. Mnogo je bolje doći svojim autom.

Najbliže mesto: Gouvia

Gouvia plaža – mapa

 
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.72 ( 3 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × five =