Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Glyfada plaža, Krf
Glyfada plaža, Krf
Glyfada plaža, Krf, Foto: www.corfutravelservices.com

Glyfada plaža, Krf

Glyfada plaža, Krf

U Jonskom moru, na severu se spajajući sa Jadranskim, leži drugo po veličini, ostrvo Krf.Ovo je ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva. Ono što mi mižemo reći je da je ovo spoj dobrog provoda, ali i mnogobrojnih istorijskih znamenitosti. Glavni grad je Krf, očuvan stari grad, pod uticajem Zapadne kulture. Na Krfu postoji i univerzitet, na kojem se izučavaju istorija, muzika, jezik, bibliotekarstvo i arhiviranje.

Glifada plaža je jedna od čuvenih plaža Krfa zbog kristalno čiste vode i zrnastog peska.Nalazi se na zapadnoj strani sela i opasana je liticama koje su obrasle šumom. Od glavnog grada Krfa udaljena je 16km ali postoji redovna autobuska linija koja vozi do grada. Glifada plaža se nalazi u blizini mesta Pelekasa. Glyfada je simbol ostrva kada su plaže u pitanju. Jedna je od najpopularnijih plaža na ostrvu. Plaža je peščana a okružuju je litice prekrivene stablima. Strmi silazak na plažu nudi odličan pogled na uvalu. Ima prelepe zalaske sunca. Plaža je odlično organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, sportovima na vodi…Svake godine ovde se održava turnir odbojke na pesku, a možete voziti skuter na vodi, džet-ski ili iznajmiti bicikl na vodi.

Glifada je moderni primorski centar sa mnogo luksuznih hotela, restorana i barova. Blizu plaže nalazi se teren za golf i konjički klub, a u istoj oblasti su i vodeni i marina park.Još jedna prednost jeste što ova plaža privlači mlade ljude, uglavnom je bučno, muzika i zabava nikad ne prestaju. Naša preporuka je da na ovu plažu idu maldi i svi oni željni noćnog provoda.

Svakako ako ste došli na ostrvo krf nemojte da propustite odlazak do grada Krfa. Grad Krf je jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pružiće Vam poseban ugođaj u toku večernjih šetnji. U gradu Krfu nalazi se Srpska kuća a nedaleko od grada i ostrvo Vido na kome se nalazila bolnica za Srpske vojnike koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije, u I svetskom ratu. Veliki broj srpskih ratnika je sahranjen u moru kraj ostrva u “plavoj grobnici”. Tokom 30godina XX veka na ostrvu je dovršena izgradnja mauzoleja u kome su zapisana imena onih koji su tu izdahnuli, a čija su imena bila znana.

Najbliže selo: Pelekas

Glyfada plaža – mapa

 


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.76 ( 4 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

18 − 1 =