Početna / Severna Grčka / Tasos / Giola plaža

Giola plaža

Giola plaža

Foto: http://www.thassostravel.gr

Giola plaža na Tasosu je jedna neverovatna prirodna atrakcija, možda i najveća na Tasosu.Ovo je prirodni bazen, okružen stenama i kružnog je oblika, pa tako stvarno liči na ogroman bazen sa vodom. Voda je kristalno zelena. Nalazi se u blizini sela Astris, oko 10 km od mesta Potos, na jugu ostrva. Ova jedinstvena plaža predstavlja pravi doživljaj i omogućava prijatno kupanje i uživanje u divljoj prirodi.

Ovaj neobični bazen je idealan za kupanje, a na jednoj strani je okružen liticom visokom oko 8 metara, tako da predstavlja vrhunski doživljaj za skokove u vodu. Voda je morska i slana, ali vrlo često mnogo toplija od  mora udaljenog svega nekoliko metara. Posetioci ovog bazena često navode nestvarni spokoj i mir koji se oseća kada zarone u vodu, nasuprot moru koga uglavnom zapljuskuju često jaki talasi. Što znači da je voda u bazenu sasvim mirna, za razlikju od talasa mora.

Giola plaža nije vidljiva sa puta, i do nje ne možete doći kolima, morate se parkirati, i nastaviti pešice zemljanim putem. Sve što treba da uradite je da sledite mnogobrojne putokaze. Plaža može odjednom da primi desetak kupača, a čista tirkizna i duboka voda je idealna za ronjenje. Na vama je samo da odlučite da li ćete da skočite u ovaj neverovatni bazen. Za one koji ne vole ovakve akcije, postoje prirodne stepenice za ulazak u vodu. Ne preporučuje se porodicama sa malom decom, iako ima baš puno male dece, koja hrabro skaču u ovaj nesvakidašnji bazen. Svakako preporučujemo obilazak svima, ovakav prirodni fenomen je sigurno nešto što treba videti ako boravite na Tasosu.

 

Giola plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.85 ( 2 votes)

Pročitajte...

Skala Sotiros plaža, Tasos

Tasos je poznat kao zeleno ostrvo ili šuma koja pliva. Još u Herodotovim spisima pominje …

Skala Prinos plaža, Tasos

Ostrvo dobrih ljudi, neverovatne prirode, predivnih peščanih plaža, maslinjaka, borovih šuma, restorana, meda, voća, slatkiša …

2 Komentara

  1. Plaza je prelepa, ovako nesto samo priroda moze da napravi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

18 − seventeen =