Euros

Euros (Evros)

Euros (Evros), regija Grčke na krajnjem jugoistoku Evrope, predstavlja najzapadniju tačku – poslednju regiju Grčke na samoj granici sa Turskom. Regija obiluje brojnim istorijskim spomenicima, prirodnim lepotama i turističkim sadržajima, zbog kojih se posetioci uvek vraćaju u ovu regiju.

Brojne prirodne lepote zadiviće svakoga ko se odluči da upozna Euros. Regija je poznata i po odličnoj kuhinji, tako da savetujemo svima da probaju lokalne specijalitete.

Sa zapada se prostiru vrhovi Rodopskih planina, a na istoku prostrana Trakijska ravnica. Lepote pejzaža upotpunjuju čuvena šuma Dadia, kao i veličanstvena delta reke Euros (na srpskom reka Marica).

Ljudi koji žive u regiji Euros su veseli i gostoljubivi, nemojte se iznenaditi ako vam se pridruže u zabavi i noćnom životu. Najznačajniji gradovi su Alexandroupolis (glavni grad regije), Didimotika i Orestijada. U sastavu Evrosa nalazi se i ostrvo Samotraki.

Regija Euros kod nas nije popularna kao druge regije Grčke, koje se nalaze bliže Solunu, ali svakako zaslužuje da se poseti, a posetiocima se pruža i mogućnost izleta do Istanbula, koji se nalazi na nekoliko sati vožnje.

Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Neohori

Neohori je malo i tiho selo. Nalazi se iznad jezera Plastiras. Naselje je nekada bio prestonica Agrafa …

Kerasia

Kerasia je lepo selo Kerasia je izgrađeno na privilegovanom mestu i ima predivan pogled na reku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

nine + 10 =